roumeliotis

lentiamo

Απόφαση εδώ και τώρα και η...μεγάλη εικόνα

casino loutrakiou
redwell

Μια ακόμα ήττα-δείγμα για τον Ολυμπιακό στην Euroleague ήταν αυτή από τη Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ με κατεβασμένα χέρια, δείγμα του τι χρειάζεται και επιβάλλεται να κάνει η ομάδα στη συνέχεια αν θέλει να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες της για παρουσία αρχικά στα πλέι-οφ και εν συνεχεία στο F4. 

Το να γράψω για χιλιοστή φορά ότι θέλει οπωσδήποτε γκαρντ, κάτι που το "φωνάζει" από μόνη της η εικόνα των ερυθρολεύκων εδώ και ένα δίμηνο με ελάχιστες εξαιρέσεις, νομίζω ότι καταντάει γραφικό και πλέον χάνει και την ουσία καθώς ο Θρύλος θεωρώ ότι θα είχε άλλα αποτελέσματα στα τελευταία ματς με έναν αξιόλογο περιφερειακό στο ρόστερ.

Ξεκάθαρα το πιστεύω αυτό αφού λείπει ένας δυνατός παίκτης στο "1-2" που να έχει επαφή με το καλάθι και ταυτόχρονα να παίζει και άμυνα. Μπορεί μια προσθήκη να αλλάξει την εικόνα ολόκληρης της ομάδας; Εύλογο το ερώτημα. Η αλήθεια είναι πως μια "δυνατή" προσθήκη μπορεί και παραμπορεί.

Εδώ με δυο "δυνατές" προσθήκες πριν από μια επταετία ο Ολυμπιακός από εκεί που ήταν χαμένος από χέρι και θα έμενε εκτός πλέι-οφ, έβαλε στη "μηχανή" του παίκτες ποιότητας όπως οι Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ και πήγε και το σήκωσε στην Κωνσταντινούπολη. Ένα ανάλογο μπουστ θέλει και τώρα.

Μια απόφαση είναι ή μήπως δύο; Θες να το πας μέχρι τέλους. Κάνεις υπέρβαση, φέρνεις δυο παίκτες, έναν γκαρντ και έναν στο "5" αλλά "πανωραφάτους" και αλλάζεις τις ισορροπίες σε τεράστιο βαθμό. Ακόμα και τώρα που κλώτσησες την... καρδάρα με το γάλα, προλαβαίνεις να αλλάξεις την διαφαινόμενη μοίρα σου.

Καλώς ή κακώς, όπως και στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό, έρχεται η ώρα των σοβαρών αποφάσεων. Η ώρα που θα βάλεις κάτω τα πράγματα, θα κρίνεις και θα πάρεις μια απόφαση με την οποία είτε θα ζήσεις στη συνέχεια, είτε θα... πεθάνεις. Τώρα, είναι μια τέτοια ώρα για τον Ολυμπιακό καθώς ξεκάθαρα τα κουκιά δεν βγαίνουν και με ροτέισον 6-7 παικτών δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Καλά το πήγε ως εδώ ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του, με τα λάθη τους και τα "μαθήματα" που παίρνει και αυτός μαζί με την ομάδα, όμως ήρθε η ώρα να γυρίσει τη σελίδα και να κάνει την κίνηση-ματ που θα σώσει την παρτίδα και θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο. Γιατί όταν τα βάζεις με "θηρία" που έχουν τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ, σαφώς είναι "μάχη" άνιση και μάλιστα από τα... μπετά.

Το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω γιατί διαβάζω αριστερά και δεξιά διάφορα. Όταν η φορολογία στην Ελλάδα μετατρέπει έναν παίκτη του 1.000.000 ευρώ αυτόματα σε κόστος 2.200.000-2.300.000 ευρώ και στην Τουρκία ο ίδιος παίκτης θα κοστίσει στις τουρκικές ομάδες 1.120.000 ευρώ ενώ στη Ρωσία 1.100.000 ευρώ, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό -και όλες τις ελληνικές ομάδες φυσικά- να παίξει στα ίσα τους μεγάλους αντιπάλους του.

Αν τα πράγματα ήταν και εδώ όπως στην Ρωσία για παράδειγμα, αυτόματα το μπάτζετ του Θρύλου που είναι γύρω στα 10.000.000 ευρώ θα ήταν κατ' ουσία υπερδιπλάσιο και οι διάφοροι Ντε Κολό και Χάινς και Ροντρίγκεθ θα έρχονταν και από τα μέρη μας με την ίδια ευκολία. Όταν όμως ο Ντε Κολό κοστίζει στην ΤΣΣΚΑ 3.000.000 ευρώ το χρόνο όλα πληρωμένα, εδώ θα κόστιζε κοντά στα 6.000.000 ευρώ, οπότε ας είμαστε πιο δίκαιοι στις κρίσεις μας με όλους και με όλα.

Τα περί φορολογίας τα αναφέρω για να μην ξεχνιόμαστε όσον αφορά στη μεγάλη εικόνα, στα της μικρότερης είμαι και εγώ της άποψης ότι χρειάζεται άμεσα ενίσχυση η ομάδα και για μένα χρειάζονται δυο αποφάσεις (γκαρντ-ψηλός) και όχι μόνο μια για να πας στην τελική ευθεία ανταγωνιστικά και να ελπίζεις. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον ο περιφερειακός θα έρθει τις επόμενες ημέρες...

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγικός Θρύλος καθάρισε Παρτιζάν-διαιτητές 69-74

Ο Θρύλος δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης στη Σταρκ Αρένα...

Μάχη... πλεονεκτήματος για Θρύλο με Παρτιζάν

Ματς με χαρακτήρα... τελικού είναι και για τον Ολυμπιακό και...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...