roumeliotis

Carwiz

Παράσημο στη Μόσχα ενόψει... Άνοιξης

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός έκανε υπερπροσπάθεια απέναντι στην "πυραυλοκίνητη" ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα και όπως είπαν και οι προπονητές του Θρύλου, Ντέιβιντ Μπλατ και Κεστούτις Κεμζούρα, ναι μεν άφησε πίκρα η ήττα με 69-65 στο τέλος όμως είναι ένα τρομερό μάθημα και υπερπολύτιμη εμπειρία για τους νέους και άπειρους σε αυτό το επίπεδο παίκτες των Πειραιωτών.

Ειδικά η αντίδραση των ερυθρολεύκων που έφτασαν από το 50-41 στο 27' της αναμέτρησης στο 63-63 στο 38' ήταν ένα μικρό δείγμα του ότι το πνεύμα του Θρύλου περνάει σιγά σιγά και στουυς μη έχοντες καθόλου εμπειρία Euroleague ή στους έχοντες ελάχιστη και είναι πολλοί αυτοί που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία και έπιασαν... λιμάνι το καλοκαίρι.

Με τις δύο ομάδες στα ίσα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όλα ήταν πιθανά. Η... μπίλια έκατσε στα κόκκινα της ΤΣΣΚΑ λόγω των 3 χαμένων αμυντικών ριμπάουντ στα 59'' και στο ανάποδο φάουλ που δόθηκε εις βάρος του Παπανικολάου στα 31''. Μικρό το κακό με αυτή την ήττα, ασύλληπτα τεράστιο το κέρδος αν είχε έρθει το διπλό.

Τι κρατάμε; Ότι ο Ολυμπιακός που δεν... παίζει άμυνα όπως λένε οι "ειδικοί" κράτησε τη "ρωσική αρκούδα" που σημειώνει 90άρες και 100άρες στην έδρα της μόλις στους 69 πόντους (σ.σ. έξι χρόνια είχε να πέσει κάτω από τους 70 η ΤΣΣΚΑ στην έδρα της) και αυτό έχοντας οι Μοσχοβίτες τον Ροντρίγκεθ σε τρομακτική βραδιά καθώς σημείωσε 20 πόντους με 6/10 τρίποντα. Εκμηδένισε παράλληλα τον Ντε Κολό κυριολεκτικά καθώς για πρώτη φορά στην λαμπρά πορεία του στη διοργάνωση ο Γάλλος έμεινε άποντος.

Επίσης ότι οι Πειραιώτες πήραν 42 ριμπάουντ έναντι 38 της ΤΣΣΚΑ και είχαν 13 ασίστ για 11 των γηπεδούχων. Παράλληλα, με άποντους τους Μάντζαρη, Τουπάν, Τίμα και Βεζένκοφ και τον Στρέλνιεκς στην Αθήνα, έμειναν μέσα στο ματς και το διεκδίκησαν ως το τελευταίο λεπτό. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Αν κάποιος μας έλεγε πριν τον αγώνα ότι ο Θρύλος θα ήταν στο 39' με σκορ 63-63 και τέσσερις παίκτες-γρανάζια όπως οι προαναφερθέντες άποντους έχοντας και την απουσία του Λετονού γκαρντ, θα τον περνάγαμε για τρελό. Όμως έγινε και έγινε γιατί στον πάγκο υπάρχει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Θεωρώ ευλογία για τη δεδομένη στιγμή που ο Ολυμπιακός επιχειρεί μερική ανανέωση σε ρόστερ και ολική σε φιλοσοφία να έχει στο "τιμόνι" του τον άνθρωπο που βγάζει από το μπλοκάκι του πάνω από 50-60 επιθετικά συστήματα και μπορεί να προσαρμόζει τα πάντα κάθε φορά στις ανάγκες ενός αγώνα.

Δεν παίζει ένα φλατ-μπάσκετ που βρέξει-χιονίσει θα βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια και με τα... ίδια αποτελέσματα καθώς οι αντίπαλοι μπορούν να σε "διαβάσουν" και να σε αντιμετωπίσουν πιο εύκολα. Εδώ ο άνθρωπός πάει και ρίχνει σχεδόν 90άρες σε Χίμκι και Μπασκόνια και μέσα σε δυο εβδομάδες φτάνει στο... τσακ να πάρει ματς στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ στους 65-70 πόντους.

Κρατάω επίσης τη μαχητικότητα και την εν γένει παρουσία του Ζακ ΛεΝτέι ο οποίος με 8 πόντους και πολλές κερδισμένες "μάχες" έβγαλε ποιότητα στο παρκέ, κάτι που ισχύει και για τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ο οποίος σε 34' συμμετοχής είχε 13 πόντους και το απίστευτο για γκαρντ μόλις 1 λάθος.

Παράγοντας... Τίμα στα αρνητικά. Δεν είναι μόνο ότι έμεινε άποντος σε αυτό το ματς αλλά ότι τον έχουν "διαβάσει" οι αντίπαλοι και όταν μπαίνει στο παρκέ τον "σημαδεύουν". Με το που πάτησε μέσα ο Λετονός φόργουορντ τέσσερις σερί επιθέσεις της ΤΣΣΚΑ πήγαν πάνω του. Άποντος ξανά ο Βαγγέλης Μάντζαρης αλλά τουλάχιστον έπαιξε άμυνα, οργάνωσε καλά και βοήθησε έστω και αν η επαφή του με το καλάθι είναι μεγάλο "αγκάθι" για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο.

Αρνητικός αν και προσπάθσε στην άμυνα ήταν και ο Αξέλ Τουπάν. Τα... έσπασε στη Μόσχα έχοντας 0/5 σουτ σε 15' και έκλεισε το ματς με -5 στο σύστημα αξιολόγησης. Μάθημα για τον Γάλλο ο οποίος θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να είναι σταθερά θετικός και με συνεισφορά για τον Θρύλο. Έχει προσόντα, το έχει δείξει και μένει να κρατηθεί σε ένα τοπ επίπεδο απόδοσης. 

Εξαφανισμένος και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ο οποίος ήταν επίσης άποντος αλλά για αυτόν υπάρχει δικαιολογία καθώς στα 10' που έπαιξε δεν πήρε ούτε μια προσπάθεια. Δικαιούται μια μέτρια παρουσία μετά από σερί μεγάλες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Θρύλος ξεκίνησε καλά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, επέβαλλε το ρυθμό του, είχε τον έλεγχο σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έκανε αυτός... παιχνίδι που λέμε. Δυστυχώς, ήρθε η καταστροφική 3η περίοδος με το επιμέρους 21-9 με έλλειψη συγκέντρωσης και 7 λάθη σε αυτό το διάστημα, ενώ στο προηγούμενο των 20 αγωνιστικών λεπτών ο Θρύλος είχε μόλις 4 και παρά την αξιομνημόνευτη υπερπροσπάθεια των παικτών που είχαν συσσωρευμένη κούραση, ο Ολυμπιακός το γύρισε, ισοφάρισε όπως είπαμε 63-63 αλλά έχασε στις λεπτομέρειες.

Μάθημα αυτό το παιχνίδι, χρήσιμη εμπειρία για έναν Ολυμπιακό που "χτίζει" χαρακτήρα με τη νέα του φιλοσοφία και για μένα τουλάχιστον είναι "παράσημο" το οποίο θα έχει στο πέτο της η ομάδα ενόψει της Άνοιξης που θα χρειαστεί να κυνηγήσει παρουσία στο F4 και την κούπα της Euroleague.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Δύο Combo και Σεντ-Ζιλουάζ με 1.65

Το κουπόνι της Πέμπτης (25/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην αγγλική Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι δοκιμάζεται στην έδρα της Μπράιτον. Στην ολλανδική Eredivisie...

Read more

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Καθαρή η μαγνητική του Πετρούσεφ»

Ο Φιλίπ Πετρούσεφ αποχώρησε τραυματίας από το ματς του Ολυμπιακού...

Οδυνηρή... ισοπαλία 1-1 με τον Άρη

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έμεινε...