roumeliotis

leptokariopoulos

Το... γκάζι-φρένο της Ferrari του Μπλατ

casino loutrakiou
redwell

Παίζοντας όσο έπρεπε ο Ολυμπιακός πήρε το ζητούμενο στον αγώνα με τη Μακάμπι 88-80 και συνεχίζει την πορεία του στη φετινή Euroleague έχοντας θετικό πρόσημο μέχρι τώρα, κάτι που σαφώς είναι υπέρ του Ντέιβιντ Μπλατ και των παικτών του σε αυτή την ολοκαίνουρια και με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία ομάδα.

Όσο περνάει ο καιρός οφείλουν οι ερυθρόλευκοι να μειώνουν τα λάθη τους, να έχουν περισσότερη διάρκεια στην καλή τους απόδοση και να "σφίξουν" το αμυντικό κομμάτι για να προχωρήσουν έχοντας αξιώσεις για F4 που κακά τα ψέματα, είναι και το ζητούμενο.

Κρατάω την εμφάνιση του Αξέλ Τουπάν κόντρα στους Ισραηλινούς καθώς ο Γάλλος γκαρντ-φόργουορντ ήταν ξανά "πυραυλοκίνητος" και έδωσε εκτός από ενέργεια και άμυνες, μια τρομερή συνέπεια στο σκοράρισμα από το τρίποντο, κάτι που ήταν "αχχίλειος πτέρνα" για τους Πειραιώτες στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι με την Αρμάνι. 

Επίσης κρατάω το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σημείωσε 88 πόντους στη... μέτρια βραδιά του Νίκολα Μιλουτίνοφ και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό αφού ο Σέρβος είναι "πυλώνας" στο νέο Θρύλο σε σκοράρισμα και δημιουργία μιας και έχει την ικανότητα να βγάλει μαγικές ασίστ όπως για παράδειγμα στο δεύτερο ημίχρονο σε μια φάση με τον Πρίντεζη.

Δεν θα μπορούσα να μην σταθώ και στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος ο οποίος μπαίνει στο πνεύμα της ομάδας και κυρίως σε αυτό της Euroleague και βγάζει "ομορφιές" στο παρκέ σε σκοράρισμα, δημιουργία ενώ προσπαθεί και στην άμυνα να είναι σε κάθε αγώνα και καλύτερος.

Εκεί όπως που θα σταθώ πάνω απ' όλα είναι σε αυτό που μου μετέφερε άνθρωπος της Μακάμπι που ξέρει τον Ντέιβιντ Μπλατ σαν την... παλάμη του και γνωρίζει πώς σκέφτεται και λειτουργεί ο Αμερικανός προπονητής του Ολυμπιακού. Τι μου είπε σε κατ' ιδίαν κουβέντα πριν από τον αγώνα όταν τον ρώτησα για τον 59χρονο τεχνικό;

"Μην βιάζεστε, έχει το πλάνο του. Θέλει να εμποτίσει πρώτα απ' όλα στην ομάδα την επιθετική φιλοσοφία του. Να μάθει στους παίκτες να παίζουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο με περισσότερες προσπάθειες, κατοχές και πιο γρήγορο μπάσκετ, λιγότερο σκεπτόμενο και πιο αυτόματο. Θα σου πω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις.

Έστω ότι έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις μια Ferrari. Την αγοράζεις και αρχίζεις να την κυκλοφορείς. Τι θα κάνεις πρώτα; Δεν θα μάθεις να την οδηγείς; Τα 600-700-800 άλογα. Δεν την παίρνεις για να πηγαίνεις με 50 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι σούπερ-καρ. Θα την πατήσεις σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο και θα πας και με 200-250-300 χιλιόμετρα την ώρα. Πρέπει να μάθεις πώς, πού και πότε να πατάς το γκάζι. Να παίρνεις το 100% από το αυτοκίνητο.

Δεν έχει νόημα να έχεις τέτοιο αμάξι και να μην το χαίρεσαι. Πρώτα λοιπόν μαθαίνεις να ανταποκρίνεσαι στα όριά του και μετά πώς να το φρενάρεις. Το πώς θα τρέξεις με 250-300 είναι το δύσκολο κομμάτι. Το πότε θα πατήσεις φρένο και το να πηγαίνεις στο ρελαντί είναι το εύκολο. Ακόμα και έναν άπειρο οδηγό να του δώσεις να οδηγήσει τη Ferrari, θα την πάει με 50 χιλιόμετρα και θα φρενάρει διαρκώς. Θα την οδηγήσει, αλλά πώς θα την οδηγήσει.

Θα πάρει το 100% από το αυτοκίνητο; Όχι. Ακριβώς έτσι στήνει τις ομάδες του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Πρώτα μαθαίνει στους παίκτες να παίζουν αυτό που θέλει, το στυλ που επιβάλλει η φιλοσοφία του. Μετά θέλει να το κάνουν όλο και καλύτερα, όλο και με μεγαλύτερη διάρκεια. Να... γκαζώνουν δηλαδή τη Ferrari και να την πηγαίνουν στα όριά της.

Γι' αυτό και θα δείτε τον Ολυμπιακό τους πρώτους μήνες της σεζόν να κάνει μεγάλες νίκες αλλά να έχει και μεγάλες ήττες όπως έγινε με την Αρμάνι. Όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο, πάντα κάνεις λάθη. Είναι νόμος αυτό. Κανένας δεν τελειποίησε το οτιδήποτε χωρίς να έχει κάνει ούτε ένα λάθος.

Το... φρένο της Ferrari είναι η άμυνα. Θα παίξει και καλή άμυνα ο Ολυμπιακός, πάντα με τα νέα δεδομένα που επιτάσσει το μπάσκετ του Ντέιβιντ Μπλατ, όμως αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Δεν χρειάζεται μπασκετική ευφυία ή προχωρημένα plays για να είσαι δυνατός στην άμυνα. Είναι κυρίως θέμα θέλησης και δυνάμεων. Το εύκολο κομμάτι. Το δύσκολο επαναλαμβάνω είναι να πιάσεις τα όρια της Ferrari. Να βάζεις 90-95 πόντους σταθερά και σε μόνιμη βάση.

Αυτό ακριβώς περνάει τώρα στους παίκτες του ο Ντέιβιντ Μπλατ. Θέλει χρόνο όλο αυτό το εγχείρημα καθώς η ομάδα περνάει από το ένα άκρο στο εκ διαμέτρου αντίθετο όσον αφορά στη φιλοσοφία της. Εγώ πάντα πίστευα και πιστεύω στον κόουτς. Είμαι βέβαιος ότι θα γράψει ιστορία και με τον Ολυμπιακό και θα τον αγαπήσετε" ήταν τα λόγια του.

Σεβόμενος την επιθυμία του να μην αναφέρω το όνομά του και το γεγονός ότι δεν ήθελε να δώσει κάποια συνέντευξη για προσωπικούς λόγους -όντως δεν μίλησε πουθενά κατά τη διάρκεια της παραμονής της Μακάμπι στη χώρα μας- δεν θα αποκαλύψω την ταυτότητά του. Ευκολάκι είναι πάντως.

all about house
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...