roumeliotis

Carwiz

Μάθημα και... τροφή για πολλή δουλειά

casino loutrakiou
redwell

Ήττα για τον Ολυμπιακό από την Εφές σε τεστ επιπέδου Euroleague στο "Gomelsky Cup" με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν έναν... υπνάκο στο πρώτο ημίχρονο και να εμφανίζουν σημάδια ζωής στο δεύτερο, επιχειρώντας μια τρομερή ανατροπή που εν τέλει δεν ήρθε ποτέ; Συμπεράσματα; Όπως βγάζεις στις νίκες βγάζεις και στις ήττες, αν και πάντα σε αυτό το χρονικό σημείο και ειδικά για μια ομάδα που έχει αλλάξει το ρόστερ της κατά το ήμισυ και κυρίως έχει αλλάξει 100% την αγωνιστική της φιλοσοφία είναι πάντα μέγα ρίσκο.

Οι... λιτές δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ μετά το τέλος του αγώνα με τους Τούρκους και την ήττα με 78-70 εμπεριέχουν στην τελευταία παράγραφο των λεγόμενων του Αμερικανού προπονητή όλο το... ζουμί: "Αυτά τα παιχνίδια έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να βλέπεις τι πρέπει να βελτιώσεις και πόσο καλύτερα πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο".

Δεν έγινε... Σικάγο Μπουλς του Τζόρνταν, ούτε Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ο Ολυμπιακός επειδή έχει στην άκρη του πάγκου του έναν καταξιωμένο τεχνικό. Θέλει πολλή δουλειά, πάρα πολλή δουλειά, μα πάνω απ' όλα πίστωση χρόνου. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη η ομάδα να "χτιστεί" και να έχει "χημεία". Είναι αφύσικο και αδύνατο.

Και αν στη διάρκεια της προετοιμασίας μονίμως έχεις από δυο ως επτά "μονάδες" νοκ-άουτ, τότε το έργο του προπονητή γίνεται ακόμα δυσκολότερο. Δεν είμαι πεσιμιστής ούτε... ονειροβατώ. Ξέρω πολύ καλά ότι τον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν πρόκειται να τον δούμε πριν από τον Γενάρη-Φλεβάρη.

Tι κρατάω από αυτό το ματς; Ότι ο Θρύλος σε ένα ακόμα αγώνα, είχε επιθετική "πολυφωνία" και μην ξεχνάμε πως ήταν εκτός οι Σπανούλης και Παπανικολάου. Ο ΛεΝτέι ολοκλήρωσε το ματς με 13 πόντους, ενώ από 12 σημείωσαν οι Βεζένκοφ, Μιλουτίνοφ και Στρέλνιεκς και 10 ο Τίμα. Επίσης την άμυνα στην 3η και στην 4η περίοδο όπου οι ερυθρόλευκοι δέχτηκαν 12 και 15 πόντους αντίστοιχα. Τέλος, το γεγονός ότι η ομάδα έβγαλε αντίδραση στο παρκέ και δεν παράτησε το παιχνίδι επιχειρώντας μεγάλη ανατροπή από το -25, έστω αν στο τέλος δεν μπήκαν κάποια ελεύθερα σουτ και δεν έφτασε και πιο κάτω από το -7 που είχε μειώσει ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη.

Τι πετάω στα... σκουπίδια; Την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Έβαλαν κάποια απίθανα σουτ οι Τούρκοι αλλά γενικότερα η αμυντική συμπεριφορά ήταν για... κλάματα και κάτω από το καλάθι και στην περιφέρεια. Όχι ότι επιθετικά οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι καθώς ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 3/15 τρίποντα και 37,5% στα σουτ εντός παιδιάς. Επίσης προβλημάτισε η απόδοση του Πρίντεζη και λιγότερο του Μάντζαρη οι οποίοι έγραψαν και οι δύο μαζί μόλις 2 πόντους (σ.σ. ο Μάντζα). Ο υπαρχηγός δεν σκόραρε (0/6 δ.) σε 16:57'' ενώ ο διεθνής γκαρντ σημείωσε 2/2 βολές και είχε 0/1 δίποντα και 0/3 τρίποντα. Περιμένουμε πολλά περισσότερα και από τους δύο στη συνέχεια. Το ίδιο και από τον Γουίλιαμς-Γκος που ήταν αρνητικότατος σε αυτό το ματς και είχε και 6 λάθη, δείγμα του ότι βρισκόταν σε άλλο... γήπεδο.

Υ.Γ.1 Ολοένα και περισσότερο... ωριμάζει η σκέψη. Δεν υπάρχει βιασύνη φυσικά, αλλά εκεί στα μεγάλα ύψη χρειάζεται σίγουρα για να κάνει συγκεκριμένα πράγματα. Εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε ακόμα και... ποδοσφαιρικό όνομα να έχει.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Playmaker

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής...

Δεν προπονήθηκαν Γουόκαπ και Παπανικολάου

Πονοκέφαλος... για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του Game-1 των πλέι...

Άξιζε και πήρε νίκη 2-1 με ΠΑΟΚ

Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στο ματς της...