roumeliotis

lentiamo

Θρύλος... απόλαυση καθάρισε Ζαλγκίρις με 83-68

casino loutrakiou
redwell

Ένα ημίχρονο έμεινε κοντά με τον Ολυμπιακό η Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, όμως στο δεύτερο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε τον ρυθμό και επικράτησε 83-68 βελτιώνοντας το ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα στο 3-1.

Στο πρώτο δεκάλεπτο τίποτα δεν λειτούργησε σωστά για τον Ολυμπιακό. Οι κακές επιθετικές επιλογές και η σχεδόν μηδενική δημιουργία (είχε μόλις 1 ασίστ στο διάστημα αυτό), σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία των Λιθουανών, επέτρεψαν στην Ζαλγκίρις να πάρει μια διαφορά 13π. (8-21 στο 8’).

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και στο +14 (15-29 στο 12’), όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση. Πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν στόχο από την περιφέρεια και με επιθετικές αιχμές τους Κώστα Σλούκα, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σακίλ ΜακΚίσικ κατάφεραν να μειώσουν στους 3π. (36-39) με την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη οι παικτες του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του αγώνα και το έκαναν... Πίεσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα, ο Σάσα Βεζένκοφ πήρε το... όπλο του και με την συνδρομή των Τόμας Γουόκαπ και Κώστα Παπανικολάου «έχτισαν» μια διαφορά 14π. (63-49 στο 30’).

Βασιζόμενοι πάντα στην καλή τους άμυνα, αλλά και στην περιφερειακή τους ευστοχία, οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+20 78-58 στο 35’) και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 12-23, 36-39, 63-49, 83-68.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 6 (1), Ντόρσεϊ 7 (2), Λούντζης, Λαρεντζάκης 13 (3), Φαλ 4, Σλούκας 17 (3), Μάρτιν, Βεζένκοφ 12 (2), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 10 (2), Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 7 (1)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιούρι Ζντοβτς): Μπλάζεβιτς 9, Λεκαβίτσιους, Νέμπο 12, Μουντιάι 19 (2), Καλνιέτις 6 (1), Λουκοσιούνας, Μιλάκνις 14 (4), Καβανό 8, Τζίφεϊ, Ουλανόβας

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

38 σχόλια

  • Andregon
    Andregon Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 21:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε RedV, η επιλογή του David Lighty την χρονική στιγμή που έγινε ήταν περισσότερο μια εξαίρεση (ως αναγκαστική λύση) παρά ο κανόνας. Εκείνη την χρονική περίοδο για shooting guards με τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο κόουτς (γνώση Ευρωπαϊκού μπάσκετ / επιπέδου Euroleague) δεν υπήρχαν τόσες λύσεις (οι αξιόλογες είχαν κλείσει ήδη αλλού) και αυτός τελικά ήταν ο λόγος που μετά την άρνηση της ASVEL περίμεναν οι ιθύνοντες υπομονετικά (κατ'εξαίρεση) μέχρι τον Αυγουστο να αποσπάσουν την οριστική θετική απάντηση του εξαιρετικού Tyler Dorsey ακόμη και με δυσμενείς όρους όπως αυτός της μικρής διάρκειας συμβολαίου.
    Ακόμη και πέρυσι άμα κοιτάξεις τις επιλογές που έκανε ο κόουτς Μπαρτζώκας, π.χ. ο Charles Jenkins (πέρυσι 31 ετών) ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης σε ηλικία που επέλεξε στα γκάρντ. Βέβαια πέρα από το ηλικιακό παίζει ρόλο και το ποιος είναι ο παίκτης και τι έκανε μέχρι πρότινος αφού π.χ. ο Γιονας Γερεμκο αν και 34 ετών έβγαλε μάτια για 2 συνεχόμενες σεζόν αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο κάτι που δεν ισχύει π.χ. με τον Αλεξ Ταιους. Και όμως τον εν λόγω παίκτη δεν επέλεξε κανείς και δεν νομίζω ότι στα 34 του χρόνια σήμερα θα έχει τις περυσινές οικονομικές αξιώσεις.
    Θέλω να πω δηλαδή ότι παίζει ρόλο και τι σου δίνει η αγορά την στιγμή που αναζητάς παίκτη (αν αναζητάς γιατί εμείς προτρέχουμε) και στην δική μας περίπτωση σήμερα δεν είναι λίγοι οι ψηλοί που μπορούν να αγωνιστούν σέντερ (ή και σεντερ) με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο προπονητής και σε καλή μπασκετική ηλικία (Τζόνι Ο'Μπραιαντ, Ταρικ Μπλακ, Γκρεγκ Μονροε...Κωστας Κουφός). Ακόμη και οι εκτός προδιαγραφών (επιπέδου Euroleague) που υπάρχουν ελεύθεροι (Νορβελ Πελε, Τζαλιλ Οκαφορ) είναι ακόμη υψηλότερου επιπέδου (επιπέδου ΝΒΑ).
    Από την άλλη βέβαια κανείς δεν είναι στο μυαλό του κόουτς Μπαρτζώκα για να ξέρει και συνεπώς έτσι όπως έγραψα το σχόλιο μου ακούστηκε κάπως απόλυτο για τις προθέσεις του κόουτς (έπρεπε να το διατυπωσω διαφορετικά) όμως στάθηκα περισσότερο στην σχετικά πρόσφατη δήλωση του που αναφέρει με νόημα:
    «Η EuroLeague αλλάζει, το μπάσκετ αλλάζει χρόνο με τον χρόνο. Το παιχνίδι θέλει ένταση και θέλει αθλητικότητα, είναι πολλά τα παιχνίδια για τους βετεράνους»
    Υποθέτω λοιπόν ότι από την στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές νεότερων παικτών (εαν και εφόσον αποφασισει περαιτέρω ενίσχυση) θα προσπαθήσει να αποφύγει αν μπορεί (θα παίξει ρόλο και το κόστος απόκτησης) τις περιπτώσεις των ελεύθερων βετεράνων. Τέλος πάντων θα δούμε τι θα συμβεί παρακάτω αλλά καλύτερα μην προτρέχουμε.

  • RedV
    RedV Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:31 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon, φίλε ο Γερεμπκο θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή μέχρι την λήξη της σεζόν αλλά νομίζω πως έχει αρκετά ψηλό κασε. Όσον αφορά το ότι ο Μπαρτζωκας δεν θέλει μεγάλους ηλικιακά παίκτες στην ομάδα, νομίζω ότι η επιμονή του το καλοκαίρι για τον 33χρονο Λαιτι καταρρίπτει αυτήν την θεωρία.

  • RedV
    RedV Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    @Τασος 7, δεκτό αλλά και πάλι ο 37χρονος Βασιλόπουλος δεν νομίζω ότι έχει θέση στην ομάδα. Προσωπικά, αν δεν μπορούσα να πάρω Ρογκαβοπουλο, θα έπαιρνα Χάρη Γιαννόπουλο που έχει και πολύ καλό τρίποντο.

  • Τάσος 7
    Τάσος 7 Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 23:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε Red V Αν διαβάσεις το σχόλιο μου προτείνω τον βετεράνο Βασιλόπουλο ως εναλλακτική μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα και για να ξεκουράζει τον Παπανικολάου και να τελειώσει την καριέρα του στην ομάδα που γουστάρει (Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο είναι κρυφογαυρακι από κούνια και το ξέρω πολύ καλά) αλλά αν διαβάσεις σωστά το σχόλιο μου τον προτείνω εφόσον δεν καταφέρουμε τον Ρογκαβοπουλο. Όσο για το Χουγκαζ ζητάω συγγνώμη νόμιζα ότι είναι και 3αρι απλά θα μπορούσε να μην μας το φάει ο βαζελος και να τον πάρουμε εμείς για αυτό τον ανέφερα. Κρίμα που χάθηκε ένας τόσο καλός παίχτης. Αυτά.

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 05:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Φίλε RedV, σχετικά με τις πολύ καλές επιλογές ψηλών που αναφέρεις η άποψη μου έχει ως εξής:
    - Νορβελ Πελε: Απλά εξαιρετικός αν και μιλάμε πλέον για αντικατάστατη του Χασαν Μαρτίν κάτι που δεν φαίνεται ότι θα συμβεί (αν συμβεί) άμεσα. Θα πάρει κάποιες ευκαιρίες ακόμη και αν δεν τις αρπάξει από τα μαλλια το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει. Αγνωστο το κασέ του Πελε όμως παραμένει περιέργως ελεύθερος εδώ και αρκετό καιρό κατι που σημάινει ότι οι απαιτήσεις του θα είναι λίγο πιο εκλογικευμένες. Πολύ καλύτερος από αρκετούς που αγωνίζονται στην Euroleague.
    - Τζαλιλ Οκαφορ: Δεν νομίζω ότι ένας τέτοιος παίκτης και σε αυτήν την ηλικία (25 ετών) θα έρθει στην Ευρώπη. Ανήκει σίγουρα στο ΝΒΑ και εκεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα παραμείνει. Το ότι έμεινε πρόσφατα ελεύθερος δεν σημαίνει ότι θα βιαστεί να συμφωνήσει άρον άρον με κάποια ομάδα φοβούμενος μην μείνει στα αζήτητα. Και μόνο το ότι ήταν ΝΒΑ Draft 2015, 1st round / 3rd Pick, αυτό τα λέει όλα.
    - Τζόνι Ο'Μπραιαντ: Ταλαντούχος ψηλός με σχετικά λογικό (φαντάζομαι) κασε, που έχει παίξει στην Ευρώπη και γνωρίζει το επίπεδο της Euroleague. Πλούσιο επιθετικό ρεπρετόριο, διπλοθεσίτης που θα δώσει γερές μάχες κάτω από τα καλάθια όμως δεν έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο αμυντικό φίλτρο. Θέλει λίγο περαιτέρω διερεύνηση η περίπτωση του χωρις αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας βοηθούσε αν τελικά ερχόταν.
    - Ταρικ Μπλακ: Στο μυαλό μας έχουμε όλοι τον θηριώδη πρώην σεντερ της Μακάμπι αλλά δεν ξέρω αν πλεόν πρόκειται για τον ίδιο εκρηκτικό παίκτη. Προκειται για γρίφο αφου την τελευταία διετία μετράει μόλις 11 αγώνες με την Μακάμπι και 13 με την Ζενιτ. Παρότι γνωρίζει το επίπεδο της Euroleague τον θεωρώ σήμερα μεγαλύτερο ρίσκο από τους ανώτερω και δεν ξέρω σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται οπότε μάλλον θα τον απέφευγα.
    Προτιμώ δηλαδή να πάρω το ρίσκο με τον πληρέστερο επιθετικά (αλλά όχι αμυντικά) Γκρεγκ Μονροε που έχει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από τον Δεκέμβρη (ενδεχομένως πλέον να έχει και χαμηλό κασέ) παίζοντας μόλις 9 αγώνες (αλλά όσο έπαιζε ήταν εξαιρετικός) που όμως λύθηκε το συμβόλαιο του μόνο για οικονομικους και όχι για ιατρικούς λόγους.
    Για οτιδήποτε άλλο ακούγεται ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν νομίζω ότι θέλει άγουρους ή παραγινομένους παίκτες στο ρόστερ του. Αν ήταν έτσι θα κοίταγε και τον διπλοθεσίτη 34χρονο παικταρά Γιονας Γερεμκο που μάλιστα έκανε 2 εξαιρετικές σεζόν στην Euroleague.

  • RedV
    RedV Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 01:54 Σύνδεσμος σχολίου

    @DeCoupePe, φίλε δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά, δεδομένης της επιθυμίας του Μπαρτζωκα για παίκτες με εμπειρία από Ευρωλιγκα, ίσως ο Νορβελ Πελε να μην είναι στις πρώτες του επιλογές. Εντωμεταξύ, το τελευταίο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Τζόνι Χάμιλτον, πρώην σεντερ της Φενερ. Καθόλου κακή περίπτωση, αρκεί να έχει την απόδοση που είχε όταν ήταν στην Νταρουσαφακα.
    Επίσης, θα συμφωνήσω ότι χρειαζόμαστε και 3αρι με καλό σουτ(τύπου K.C. Rivers).

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 23:18 Σύνδεσμος σχολίου

    @DecouPePe Συμφωνω απολυτα.Προσωπικα για να ειμαι ειλικρινης θα προτιμουσα Μπλακ κυριως λογω της εμπειριας που εχει απο Ευρωλιγκα με δυο καλα περασματα σε Μακαμπι και Ζενιτ (ειδικα στην πρωτη) και επειδη θεωρω οτι ειναι και καλυτερος finisher.Το σημαντικο ομως ειναι πως ειτε ερχοταν ο Πελ ειτε ο Μπλακ η ομαδα θα αποκτουσε rim protection (κυριως με τον Πελ) στην αμυνα αλλα στην επιθεση θα προσθετε ενα στοιχειο που της λειπει αυτην την στιγμη δηλαδη το παιχνιδι above the rim στην εκτελεση του πικ εν ρολ.
    Κανω εικονα και σαν να ακουω απο τωρα τους σπικερς να λενε σε repeat mode "Σλουκας υψωνει Μπλακ/Πελ καρφωνει"

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Norvel Pelle: Most of his offense comes at the rim in pick-and-roll action and off lobs while playing alongside solid ball handlers. On the offensive end, Pelle has shown to be a good roll man where he finishes with dunks and can score on put back attempts.

    He is a shot blocking machine (2.3 blocks in 86 games) and uses his great timing and anticipation to swat shots. The veteran center shows great effort on defense where he stays with the play and has shown to reject multiple shots on one possession.

    Ότι ακριβώς χρειαζόμαστε. Όχι ότι θα με χάλαγε ο Black για λόγους που έχουν αναφέρει ήδη φίλοι, αλλά θεωρώ ότι με Fall και Pelle θα είμαστε κυριολεκτικά απροσπέλαστοι στο ζωγραφιστο. Ήδη η περιφερειακή μας άμυνα είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη (Walkup/Dorsey/Λαρεντζάκης/McKissic είναι από καλοί, έως πάρα πολύ καλοί αμυντικοί, μαζί με Παπ, και το πλεονέκτημα του μεγέθους αν παίζει 3 ο Βεζε).

    Πάντως με έναν από τους 2 αναβαθμιζομαστε σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμό. Μιλάμε για άλλη ομάδα σχεδόν, πιστεύω θα μας απελευθερώσει και επιθετικά με διάφορους τρόπους (fast brake points, second chance points, put back dunks, p n roll). Δεν ψάχνουν πολλές σπουδαίες ομάδες σέντερ αυτή τη στιγμή, και η CSKA πήρε Faried, μπορούμε να πάρουμε παίχτη σε πολύ καλή τιμή.

    Επιμένω ότι χρειάζεται και 3 βέβαια..

  • kinis
    kinis Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 21:13 Σύνδεσμος σχολίου

    λιγος απλα

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 18:14 Σύνδεσμος σχολίου

    Το Ντενβερ αφησε ελευθερο τον Ταρικ Μπλακ......Νομιζω θα ηταν η ιδανικη προσθηκη για μας.Παικτης δυναμιτης στην ρακετα και με εμπειρια πλεον απο Ευρωλιγκα οπως ακριβως θελει δηλαδη φετος τους ξενους του ο Μπαρτζωκας.
    Για να δουμε........

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...