roumeliotis

leptokariopoulos

Βόμβα... Γουόκαπ από Θρύλο; (video)

casino loutrakiou
redwell

Ο Ολυμπιακός ψάχνει στην αγορά για γκαρντ από το πάνω... ράφι για να "χτίσει" από τις βάσεις την περιφέρειά του με νέο αίμα το οποίο θα είναι δυνατό και αξιόλογο και μια από τις περιπτώσεις που φέρεται να τον απασχολεί είναι ο Τόμας Γουόκαπ.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς μέσω τιτιβίσματος του Λιθουανού δημοσιογράφου, Ντομάντας Ουρμπόνας, ο Θρύλος μαζί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν στο στόχαστρό τους τον παίκτη και μάλιστα του έχουν καταθέσει πρόταση, την ώρα που η Ζαλγκίρις θέλει και αυτή να τον διατηρήσει στις τάξεις της:

“Η Ζάλγκιρις θέλει να κρατήσει τον Τόμας Γουόκαπ με νέο συμβόλαιο. Αλλά ο Γουόκαπ έχει προτάσεις από Ολυμπιακό και Μακάμπι. Ο 28χρονος γκαρντ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, αλλά τίποτα δεν είναι κλεισμένο ακόμα, σύντομα όμως θα συμβεί αυτό” αναφέρει η ανάρτηση του Λιθουανού.

O 28χρονος γκαρντ έχει πραγματοποιήσει μία εξαιρετική σεζόν, καθώς σε 24 λεπτά ανά παιχνίδι στη Eurolegue έχει 8,2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4,5 ασίστ μέσο όρο. Σαφέστατα θα ήταν ιδανικό συμπλήρωμα για τον Κώστα Σλούκα στο "1" ενώ παίζει εξίσου άνετα και στο "2".

Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...

all about house
beercatalog

Physioactive

VIDEO



Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

80 σχόλια

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 15:13 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andredon Ξεκινωντας απο το τελευταιο κομματι του σχολιου σου να πω οτι ευχομαι ολοψυχα να εχεις δικιο στην εκτιμηση που κανεις που οτι ο Μπαρτζωκας μπορει να υπηρετησει ενα τετοιο μοντελο μπασκετ ή "μπασκετ Ζαλγκιρις" οπως το ονομαζω εγω για προφανεις λογους.Εχω καποιες αμφιβολιες γιαυτο.Απο κει και περα συμφωνω με τις παρατηρησεις σου οτι φετος ελλειψε πολυ ενας ακομη pg το ειχα επισημανει προσωπικα απο τις πρωτες κιολας αγωνιστικες και μαλιστα κοντρα στην τοτε επικρατουσα αποψη οτι μεγαλυτερη αναγκη εχουμε απο εναν καλο ψηλο που ΒΕΒΑΙΩΣ και εχουμε ΚΑΙ τετοια αναγκη.
    Επισης σε αλλο σχολιο ειχα πει οτι αν αποκτηθει ο Λοιντ θα ηθελα να ακολουθηθει στο usage rate μια μεση οδος.Δηλαδη ουτε το χαμηλο usage rate που ειχε στην Βαλενθια που τον περιοριζε αρκετα στο να ξεδιπλωσει ελευθερα το ταλεντο του στο σκοραρισμα αλλα ουτε και το πολυ υψηλο usage rate που ειχε στον Αστερα με αποτελεσμα οταν ο Λοιντ ελλειπε λογω τραυματισμου η ηταν σε κακο βραδυ ο Αστερας γνωριζε ηττες βατερλω.Απο τα δυο ακρα βεβαια-και αν δεν μπορουσε να βρεθει η χρυση τομη-θα προτιμουσα το πρωτο δηλαδη την χρησιμοποιηση του στην Βαλενθια και εδω ισως να συμφωνησω μαζι σου οτι αν ειναι να πληρωθει πανω 1εκ ενας τετοιος παικτης πρεπει να φροντισεις να εχει και μεγαλυτερη επιδραση στο επιθετικο κομματι

  • GABRIEL 7
    GABRIEL 7 Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 10:08 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΣΛΟΥΚΑ!!!!
    ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Η ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
    ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΣΕΙ ΕΧΘΕΣ!

  • gp77
    gp77 Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 09:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας αποκτηθούν οι περισσότεροι από αυτούς που γράφονται και μετά νομίζω θα βρεθούν οι χρόνοι και οι ρόλοι. Όπως φαίνεται τα τελευταία χρόνια στους ρυθμούς που παίζεται πλέον το μπάσκετ πρέπει όλη σου η δωδεκάδα να είναι σε παρόμοιο επίπεδο προκειμένου να κρατάς τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση σε όλο το παιχνίδι.
    Νομίζω αυτός ήταν και ο βασικός λόγος της αστάθειας που παρουσίαζε η ομάδα φέτος. Το γεγονός δηλαδή ότι σε κάθε παιχνίδι υπήρχε μια πεντάδα συν 1-2 ακόμα παίχτες που απέδιδαν. Όσο αυτοί άντεχαν παίζαμε καλά όταν κουραζόντουσταν άλλαζε η απόδοση της ομάδας.
    Όπως σωστά γράφουν αρκετοί φίλοι το hero ball έχει πλέον εκλείψει στο ευρωπαικό μπάσκετ. Νομίζω βέβαια πως ο Λόιντ μπορεί να αποδώσει εξίσου σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον από αυτό του Ερυθρού και σε έναν πιο κοντρολαρισμένο ρόλο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα που είχε στην Βαλένθια.
    Ο Ντόρσει είναι σουτέρ του 40% που του αρέσει να κινείται χωρίς την μπάλα. Θα πάρει βέβαια και φάσεις πάνω του αλλά δεν είναι ο βασικός τρόπος παιχνιδιού του. Μπορεί να βοηθήσει και αμυντικά με το μέγεθος και την αθλητικότητα του. Αν αποκτηθούν και οι 2 καθαρά σαν δυάρια νομίζω θα είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην συγκεκριμένη θέση.
    Εκεί που έχω μπερδευτεί λίγο είναι στον αναπληρωματικό άσσο. Από την μια ακούγεται ο Γκος, ένας επιθετικογενής δηλαδή γκαρντ που έχει αρκετή δημιουργία αλλά του λείπει η αθλητικότητα και η σκληράδα. Από την άλλη ακούγεται ο Γουόκαπ, ένας πιο σκληρός και αθλητικός παίχτης δηλαδή που αγωνίζεται μόνο στο 1, χειρότερος επιθετικά από τον Γκος με εξίσου καλή δημιουργία και καλύτερη άμυνα.
    Αν πρόκειται να αποκτηθούν τρεις παίχτες στην περιφέρεια νομίζω η τριάδα Γκος-Γουόκαπ-Ντόρσει μου ταιριάζει καλύτερα δεδομένου ότι θα έχεις βασικούς Σλούκα-Ντορσει και θα έρονται από τον πάγκο οι Γουόκαπ-Γκος συν τις βοήθειες από Λαρετζάκη και Μακίσικ. Η ιδανικότερη βέβαια τριάδα θα ήταν Λόιντ-Ντόρσει-Γουόκαπ αλλά δεν νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο

  • Andregon
    Andregon Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 04:42 Σύνδεσμος σχολίου

    Φιλε ΜΚ7 κατά αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Jordan Loyd είναι ένας αρκετά καλός παίκτης που έκανε αποδοτική σεζόν φέτος χτίζοντας μια υπεραξία για την οποία ορθά θα απαιτήσει να πληρωθεί αναλόγως. Και φυσικά παίζει ρόλο πόσο και πως θα χρησιμοποιήσεις ένα παίκτη διότι και εμείς είχαμε έναν πολλά υποσχόμενο τον Aaron Harrison που χρησιμοποιήθηκε λίγο και με λανθασμένο τρόπο και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
    Αντιθέτως εγώ ανέφερα το αυτονόητο, ότι αν αποχωρήσει ο αρχηγός και το πλάνο είναι να ξαναχτιστεί μια προσωποκεντρική ομάδα, γι’ αυτό τον ρόλο δηλ. του παίκτη γύρω από τον οποίο θα χτιστεί δεν θεωρώ τον Jordan Loyd ως την ενδεδειγμένη λύση.
    Δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάχρηση των προσπαθειών σε σουτ που έριξε κατακόρυφα τα περυσινά στατιστικά του από τα 6,75 αλλα και με το τι έκανε εκείνος για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Οπως καταλαβαίνεις 2,3 λάθη για 3,2 ασίστς καταδεικνύει την αδυναμία ενός γκάρντ να δημιουργήσει για οποιονδήποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του, δηλ. κάτι αντιστρόφως ανάλογο σε σχέση με τον ρόλο του αρχηγού μας.
    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σου πω ότι υπολογίζεις εντελώς λάθος το true shooting. Δεν είναι 55% (31,1% + 51,9 % +90,6% +40,5% +42,9%+77,4% δια 6) αφού είναι λάθος ο υπολογισμός σου μιας και συμπεριλαμβάνεις ποσοστά τριποντων / βολών μαζί με τα ποσοστά διπόντων χρονικής διάρκειας 2 ετών χωρις όμως να ξεχωρίζεις μέσα από αυτά τα πραγματικά σούτ (true shooting) που έκανε από κοντινή ή μέση απόσταση από τα τελειώματα με ντράιβ αφήνοντας την μπάλα στο καλάθι (lay-up, dunks). Συνεπώς αυτό το 55% μπορεί να είναι ένα γενικό ποσοστό efficiency scoring αλλά σε καμία περίπτωση ποσοστό shooting και επειδή είμαι σίγουρος ότι έχεις παρακολουθήσει τον παίκτη το ποσοστό των διπόντων του έχει να κάνει περισσότερο με τα εξαιρετικά ντραϊβ του στα οποία αφήνει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι παρά με σούτ.
    Οπως πολύ σωστά αναφέρεις μονοπώλησε επιθετικά περί το 1/3 των κατοχών και σε 177 προσπάθειες σε σούτ 3 πόντων (μ.ο 5 ανά αγώνα / με μαξ. 9) κατάφερε ένα μέτριο ποσοστό 31,1% που όμως είναι πολύ χειρότερο από αυτό που φαίνεται μιας και σε αρκετούς επιμέρους αγώνες ήταν εντελώς ακίνδυνος από μακριά. Το ότι είναι καλός παίκτης και φρόντισε να αντισταθμίζει την αστάθεια του με επιτυχημένα ντράϊβ λόγω της μεγάλης ικανότητας διείσδυσης που διαθέτει δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Και δεν μπορείς να τον δικαιολογήσεις έστω ως steaky shooter αφού είχε αγωνιστικό χρόνο (μ.ο.27,20 min) υπεραρκετό για να βρεί ρυθμό.
    Και πάμε στο σήμερα, στην μεταβατική χρονιά μιας ομάδας με ένα επιλεγμένο ρόστερ που προσπαθεί να απογαλακτιστεί από τον αρχηγό και να παίξει λιγότερο προσωποκεντρικά. Σε αυτό το ρόστερ από τα γκάρντ δεν απουσίαζαν οι slashers αλλά οι spacers που θα ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και τους διαδρόμους για τους πρώτους ή για τους πλεϊμεϊκερς προκειμένου να στήσουν ένα επιτυχές πικ εν ρολ. Απουσίασε π.χ. ένας ακόμη δημιουργικός γκάρντ που κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρα ο Jordan Loyd.
    Κανείς δεν συγκρίνει τον Shaquielle Mckissic με τον Jordan Loyd αφού ο δεύτερος είναι πιο ποιοτικός παίκτης και θα είμασταν πολύ χαρούμενοι να τον αποκτούσαμε όμως λεμε πολύ απλά ότι θα προτιμούσαμε τον Tyler Dorsey ως καλύτερο σουτέρ από μακρινή απόσταση στην θέση του Aaron Harrison μιας και slashers με ανάλογα ποσοστά (και όχι ίδιες ικανότητες) έχουμε ήδη.
    Βέβαια θα μου πεις ότι στα 177 σουτ 3ων πόντων φέτος δεν τα πήγε καλά αλλά την προηγούμενη σεζόν με την Βαλένθια στα λιγότερα 77 σουτ 3ων πόντων τα πήγε περίφημα (42,9%) όμως μιλάμε για τον σημερινό Jordan Loyd, αυτόν υποτίθεται ενδιαφερόμαστε να αποκτήσουμε πληρώνοντας αδρά γι'αυτά που κάνει φέτος (όχι πέρυσι) και αυτόν κρίνουμε.
    Τώρα αν με ρωτάς εμένα προσωπικά προτιμώ σήμερα στην ομάδα μας τον Jordan Loyd της Βαλένθια (74 προσπάθειες δίποντο και 77 προσπάθειες τρίποντο) από τον Jordan Loyd του Ερυθρού Αστέρα (214 προσπάθειες δίποντο και 177 προσπάθειες τρίποντο). Και είμαι σίγουρος ότι προτιμάς και εσύ περισσότερο έναν παίκτη οικονομίας που θα παίξει για το σύνολο από έναν παίκτη που κάνει κατάχρηση κατοχών και θα παίζει για την πάρτη του.
    Τέλος ποιός είπε ότι το μπασκετ συνεργασιων και αυτοματισμων δεν μπορει να το υπηρετησει ο κόουτς Μπαρτζωκας. Ισα ίσα που είναι μονόδρομος για αυτόν σε μια ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ να στηριχθεί σε εγχώριο κορμό και να αντιπαραθέσει μια καλοδουλεμένη ομάδα απέναντι στις πανάκριβες μονάδες των αντιπάλων. Στην τελευταία συνέντευξη του ήταν ξεκάθαρος : "Για να ξαναχτιστεί η ομάδα πρέπει ή να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη διαδρομή ή να αγοράσεις ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά. Εμείς θα κάνουμε το πρώτο." Γιατί φυσικά δεν αντέχουμε οικονομικά να κάνουμε το δεύτερο.
    Δηλαδή αυτό που κάνει σήμερα η Ζαλγκίρις που παρεμπιπτόντως έχει πολύ καλύτερους ξένους από εμάς....

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 01:53 Σύνδεσμος σχολίου

    McKissic 23:24λεπτά, 10.7π με 51.6/30.7/71.6% και 2.3ριμπ, 2.2ασσίστ, 1.5κλεψίματα, 1.4λάθη, 0.2 τάπες
    Loyd 27:20 17.3π με 51.9/31.1/90.6% και 3.6ριμπ, 3.2ασσίστ, 1.2κλεψίματα, 2.3λάθη, 0.2 τάπες

    περισσότερο όμοια στατιστικά (εκτός των βολών, και σκοραρίσματος φυσικά) δεν θα μπορούσαν να έχουν..Τα στατιστικά του Loyd είναι στη 2η χειρότερη ομάδα της Euroleague, του McKissic στη 12η καλύτερη..αν βάλουμε τα στατιστικά του σε μία καλύτερη ομάδα (Valencia) είναι πολύ λιγότερο εντυπωσιακά.

    Είναι και οι 2 παίχτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια, σε πρώτη φάση θα ψάξουν να σκοράρουν από το ζωγραφιστό, ο McKissic είναι καλύτερος να πάει all the way και να τελειώσει ψηλά, ο Loyd μπορεί να προτιμήσει και mid range shoot, και οι 2 δεν είναι πολύ καλοί στο 3ποντο, και οι καλές άμυνες θα προτιμήσουν να κλείσουν το χώρο προς την ρακέτα.

    Αν δούμε λίγο τον Dorsey, έχει 65/165 και 39.4% τρίποντα, ο Loyd 55/177 (31.1%). Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι καλύτερος σουτέρ. Dorsey επίσης είναι και 3 χρόνια μικρότερος, έχει περισσότερο upside, ο Loyd αυτή την στιγμή είναι στο τοπ της καριέρας του, δεν διαφωνεί κανείς ότι είναι πάρα πολύ καλός για Ευρώπη, το θέμα μας είναι αν κολλάει με το υπάρχον προσωπικό, και που υπάρχει περισσότερο upside.

    Επίσης είπαμε, είναι καλύτερος ο Loyd, κανείς δεν λέει κάτι το διαφορετικό, απλά είναι και ακριβώς διπλάσιο συμβόλαιο, όχι λίγο μεγαλύτερο, το ΔΙΠΛΑΣΙΟ, πάει για εκατομμύριο, και ΜcKissic είναι στα 500-550.000. Αν αγοράσεις Loyd, κατά τη γνώμη μου πρέπει να φύγει ο ΜcKissic και να πάει σε κάποιον καθαρό σουτέρ τύπου Eriksson (55/118 και 46.6% 3π).

    Aν πάρεις Loyd και McKissic θα κουτουλάνε στην περιφέρεια, παρέα με τον Σπανούλη που θα θέλει και αυτός μπάλα στα 5-10 λεπτά που θα παίζει, όταν παίζει, και η κατάληξη του 1/3 των επιθέσεων θα είναι σουτ στο τέλος του χρόνου από κάποιον από αυτούς τους 3.

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 00:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Το οτι καποιοι συγκρινετε τον Λοιντ με τον Μακκισικ ειλικρινα με ξεπερναει .Σε τι ακριβως τους συγκρινετε? Σε dribbling? Σε court vision? Σε asssts και διαβασμα αμυνας σε 1vs1 σε τι? Μπορει ο Μακκισικ να παιξει pnr? Τον εχετε δει ποτε να το κανει?
    Δεν υπαρχει καμια συγκριση οπως δεν υπαρχουν και πολλες ομοιοτητες μεταξυ των δυο παικτων γενικοτερα.Τωρα αν υπαρχει γραμμη να προωθηθουν.... συγκεκριμενες λυσεις (βλεπε Γκος δηλαδη βιταμ σοφτ) και Ντορσευ που βεβαιως και εγω θα τον ηθελα(και μονο που εχει ελληνικο διαβατηριο αρκει) αλλα για αλλους λογους απο αυτους που αναφερετε καλως.Μπασκετικα παντως λεγονται πραγματα που δεν στεκουν......

  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 23:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι λες ρε Νικ;μέτρα τους ξένους;ότι να ναι...και το μπάτζετ;

  • DeCoupePe
    DeCoupePe Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 23:08 Σύνδεσμος σχολίου

    100% συμφωνώ με @Andregon, πάει το hero ball, και Σπανούλης ήταν ένας, μπορεί τώρα να είναι μισό βήμα πριν την απόσυρση, αλλά ήταν ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, όχι ένας πολύ καλός, ένας από τους κορυφαίους. Ούτε ο James δεν είναι Σπανούλης, και μάλλον δεν θα γίνει κι' όλας, δεν είναι τυχαίο που δεν μπορεί να στεριώσει σε ομάδα, έχει θεματακια.

    Απλά θέλουμε πολλά και πολύ καλά γρανάζια της μηχανής, και 12αδα που θα μπαίνουν όλοι, και όλοι θα αποδίδουν.

    Η σημαντική αναβάθμιση που πρέπει να γίνει είναι στο 5, και ήταν Poirier, εκεί με τον Γάλλο, Μάρτιν και ένα κορμί ακόμη (Καββαδας; Κάποιον Αμερικανός ταλέντο με προοπτική;) μας έφταναν, τώρα πρέπει να βρούμε το πλήρες πακέτο δια της πλαγίου οδού (καλό 3ο σέντερ, Κουφό λέω εγώ).

    Ο Dorsey έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, γι' αυτό φεύγει από Μακάμπι, υπάρχει Wilbekin εκεί, είναι σε καλή ηλικία, θα δείξει πράγματα, σε κάποια παιχνίδια ήταν καθοριστικός, ήταν και άτυχη η Μακάμπι φέτος, έχασε τουλάχιστον 5-6 παιχνίδια στον πόντο.

    Επίσης θέλεις πολύ καλό παίχτη πίσω από Σλούκα που να μπορεί να παίξει και μαζί του (Goss;) Και να είναι και αυτοφωτος, να μπορεί να δημιουργήσει και να απειλήσει, όχι να βγαίνει ο Σλούκας και τέλος, ή να πρέπει να παίζει συνεχόμενα 35 λεπτά όπως φέτος και να ξεμένει από δυνάμεις, πόσες φορές το είδαμε αυτό; Πόσα κρίσιμα παιχνίδια χάσαμε έτσι;

    Για τον McKissic τα έχουμε πει, Loyd light, όχι, φυσικά δεν είναι όσο καλός ο Loyd, αλλά είναι παρόμοιος και κοστίζει ακριβώς τα μισά χρήματα. Έχουμε τέτοιο παίχτη, δεν χρειάζεται και δεύτερος. Τα ανέφερε και ο @Andregon, τα ίδια έχω πει και εγώ αρκετές φορές.

    Τουλάχιστον ακούγονται καλά ονόματα, να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια..

  • ΜΚ7
    ΜΚ7 Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 22:40 Σύνδεσμος σχολίου

    @Andregon Τα παντα εξαρτωνται απο το usg rate του Λοιντ.Στην Βαλενθια ηταν παικτης ομαδας και "εδενε" μια χαρα με τα ποιντ γκαρντ συν οτι επαιρνε κι ο ιδιος λεπτα στον ασσο.Εξαλλου μιλαμε για ενα combo scoring με μ.ο 3.2 ασιστ (για 2.3 λαθη βεβαια αρα οχι ιδιαιτερα καλο λογο ασιστ/λαθη αλλα και παλι) Σε καθαρα ποσοστα στην Βαενθια σουταρε 40.5% διποντο και 42.9% τριποντο σε σχεση με φετος που ηταν one man show με υψηλοτατο usg rate (αγγιζε το 1/3 των κατοχων του Αστερα) και τριποντο 31.1%.
    Οι 11μοναδες διαφορα στο τριποντο δεν λενε τιποτα γιατι στο true shooting % δεν ειχε τρομερη διαφορα και τις δυο σεζον αν υπολογισεις βγαινει γυρω απο το 55%. Τα στοιχεια ομως που εχει ο Λοιντ δεν θα τα βρεις σε κανεναν αλλον γκαρντ.
    Δεν ειναι το ιδιο να αφηνουν το σουτ στον Μακκσικ και το ιδιο να αφηνουν το σουτ στον Λοιντ γιατι ο μεν Μακκισικ θελει ΧΩΡΟ για να μπουκαρει και να τελειωσει με τα δυνατα πατηματα του και την αθλητικοτητα του την φαση αρα με αν δεν βρει διαδρομο μπλοκαρει ενω ο Λοιντ μπορει να κανει την μπαλα κομπολοι και να φτασει στο καλαθι κυριολεκτικα με οποιον τροπο θελει.Ειναι μια καλαθομηχανη που μπορει να σε ξεμπλοκαρει ανα πασα στιγμη στην επιθεση οταν ο αντιπαλος σε εχει διαβασει καλα και σου βαζει δυσκολα.
    Σημειωτεον περιπου ιδιο true shooting% εχει και ο Ντορσευ μονο που δεν μπορει στην επιθεση να κανει πολλα αλλα πραγματα.
    Επομενως δεν συμφωνω με το σκεπτικο οτι αν αποκτουσε ο Ολυμπιακος τον Λοιντ θα επρεπε ντε και καλα να ακολουθησει ενα συγκεκριμενο μοντελο μπασκετ οπως το περιεγραψες.Εξαλλου το μπασκετ συνεργασιων και αυτοματισμων δηλαδη το μπασκετ Ζαλγκιρις δεν μπορει να το υπηρετησει ο Μπαρτζωκας και απο την στιγμη που αυτος εχει κληθει να χτισει τον Ολυμπιακο της μετα Σπανουλη εποχης πρεπει να προικοδοτηθει και με τα αναλογα υλικα για να φτιαξει αυτο που θελει και να κριθει δικαια

  • Andregon
    Andregon Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 16:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Οπως είναι γνωστό θα ακουστούν προσεχώς και άλλα ονόματα ελευθέρων παικτών για την ομάδα μας αφού όλοι οι μανατζέρ θα φροντίσουν να διοχετεύσουν στον Τύπο διάφορα σενάρια για να μας εμπλέξουν σε μεταγραφικές υποθέσεις προς όφελος δικό τους αλλά και των πελατών τους.
    Από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε το μπάτζετ και τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Διοίκησης και της Τεχνικής Ηγεσίας για την ερχόμενη σεζόν, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη.
    Συνεπώς είναι πολυ νωρίς για συμπεράσματα αφού ενα μέρος του σχεδιασμού θα επηρεαστεί από την παραμονή ή όχι του αρχηγού της ομάδας στο ρόστερ. Οποιος πιστεύει ότι εφόσον παραμείνει στο ρόστερ ο πιο επιδραστικός παίκτης δεν θα έχει ρόλο ή δεν θα γκρινιάζει για τον αγωνιστικό του χρόνο τρέφει αυταπάτες.
    Γιατί τελικά αν ο αρχηγός δεν παραμείνει στο ρόστερ οι ιθύνοντες θα αναγκαστούν να ξεκαθαρίσουν επιτέλους (κάτι που έπρεπει να είχαν κάνει εδω και χρόνια) το εξής δίλημμα. Θα επιχειρήσουν να ξαναδημιουργήσουν μια προσωποκεντρική ομάδα γύρω από ένα χαρισματικό παίκτη που θα παίρνει την ευθύνη των τελευταίων επιθέσεων και θα τον πλαισιώνουν με παίκτες που θα εξυπηρετούν το παιχνίδι του ή θα πάνε σε ένα πιο ισορροπημένο ρόστερ ικανών παικτών που θα βασίζεται στην ομαδικότητα, την ομοιογένεια, τους αυτοματισμούς και την ορθή κατανομή χρόνων και ρόλων;
    Το μπάσκετ εξελίσσεται και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ανεξαρτήτως οπαδικών προτιμήσεων. Γιατί αν ακολουθηθεί ξανά το παλιό αλλά επιτυχημένο (μέχρι το 2017) προσωποκεντρικό μοντέλο αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί έτσι και αλλιώς από συμβατικά όπλα - παίκτες τύπου Jordan Loyd παρά μόνο από πυρηνικά - παίκτες τύπου Mike James που παρεμπιπτόντως θα είναι προσεχώς ελεύθερος. Το ότι δεν κάνει στον Μεσίνα και τον Ιτούδη δεν λέει κάτι αφού αυτοί ουδέποτε θέλησαν προσωποκεντρικό μοντέλο στις ομάδες που δουλεύουν σε αντίθεση με τις Ελληνικές ομάδες που την τελευταία 20ετία πορεύτηκαν με βάση με αυτό.
    Αν πάλι πάνε σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο βασισμένο στην ομαδικότητα, χωρίς τραβηγμένα hero balls, μη προβλέψιμο για τον αντίπαλο που δεν θα γνωρίζει εκ των προτέρων ποιός θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του αγώνα, τότε ο Jordan Loyd (51,9% δίποντο / 31,1% τρίποντο) και πάλι δεν θεωρώ ότι μπορεί να είναι το κομμάτι μιας καλοκουρδισμένης μηχανής που λείπει από την ομάδα μας. Οταν θα του κλεισουν τους διαδρόμους και θα τον αναγκάσουν σε σούτ από απόσταση η αποδοτικότητά του θα πέσει κατακόρυφα αφού το χαμηλό ποσοστό του στα τρίποντα δεν θα βοηθήσει ούτε αυτόν ούτε τους συμπαίκτες του (spacing) και σίγουρα δεν θα προβληματίσει την άμυνα καμιας ανταγωνιστικής ομάδας. Εχει σίγουρα σπουδαία χαρίσματα όμως αλλά δεν τόσο απαραίτητος στην ομάδα μας όπου π.χ. ο Μακίσικ με βασικό όπλο και εκείνος το ντράϊβ έχει σχεδόν τα ίδια στατιστικά σε δίποντο (51,6%) και τρίποντο (30,7%). Με άλλα λόγια αν η επιλογή είναι μεταξύ Jordan Loyd και Tyler Dorsey η πλάστιγγα για παραπάνω από 1 λόγους γέρνει προς τον δεύτερο.
    Σε κάθε περίπτωση μετά την ανακοίνωση της συνέχισης ή της αποχώρησης του μεγάλου αρχηγού θα δούμε τελικά ποιός δρόμος θα ακολουθηθεί και είναι σίγουρο ότι αμφότεροι θα έχουν και το ανάλογο οικονομικό κόστος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...