roumeliotis

Carwiz

Θρύλος... παλικάρι 77-68 την Βιλερμπάν

casino loutrakiou
redwell

Με μισή ομάδα κατέβηκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Euroleague ενώ το έργο του έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο αποχώρησε τραυματίας και ο Μιλουτίνοφ.

Οι ερυθρόλευκοι με καρδιά χιλίων λεόντων δεν... μάσησαν ούτε από τις ελλείψεις ούτε από την κούραση που έκανε την εμφάνιση της προϊόντος του χρόνου και πανηγύρισαν μία παλικαρίσια νίκη με σκορ 77-68 η οποία τους κράτησε ζωντανούς για το όνειρο της οκτάδας.

Ο Θρύλος έχασε στο 17' τον Nίκολα Μιλουτίνοφ (σ.σ. του γύρισε ο αστράγαλος), με τον Σέρβο σέντερ να είναι μέχρι εκείνο το σημείο ο κορυφαίος επιθετικά παίκτης των γηπεδούχων με 9 πόντους, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να τελειώνουν το ματς με μόλις 8 παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Από το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα όπου δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε καθώς άπαντες έδωσαν και την ψυχή τους, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ με 15 πόντους (7 ρ.) ενώ ξεχώρισε με την παρουσία του και ο Οκτάβιους Έλις ο οποίος κάλυψε το μεγάλο κενό του "Μίλου", έχοντας 13 πόντους και 5 ριμπάουντ στο ενεργητικό του αλλά και ο νεαρός Νικολαΐδης με 6 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα σε 17:02.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 6π. (8-14 στο 4'), όμως, οι "ερυθρόλευκοι" δεν τους επέτρεψαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους. Πίεσαν στην άμυνα, "χτύπησαν" στην ρακέτα με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και προσπέρασαν με 19-18 (στο 9'). Περίπου 20'' πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τους "πιτσιρικάδες", Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο δεύτερος αγωνίστηκε (αρχικά) 1 λεπτό και 49 δευτερόλεπτα, όμως, ο Νικολαϊδης "έβγαλε" όλη τη δεύτερη περίοδο, συμβάλλοντας μάλιστα τα μέγιστα ώστε να επιβάλλει ο Ολυμπιακός τον ρυθμό του (36-29 στο 16').

Η ατυχία χτύπησε και πάλι την πόρτα της ομάδας 3:40 για την ολοκλήρωση του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν Νίκολα Μιλουτίνοφ γύρισε τον αστράγαλό του και τέθηκε νοκ άουτ! Παρά το σοκ του νέου τραυματισμού, όμως, ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Οκτάβιους Έλις παρέμεινε σταθερά σε θέση οδηγού και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο +10 (43-33).

Με όπλο τους την άμυνά τους, αλλά και την περιφερειακή τους ευστοχία οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις αποστάσεις (+16, 61-45 στο 29'). Οι Γάλλοι, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι και την κόπωση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα μείωσαν με ένα σερί 5-0 στους 11π. (61-50 στο 30').

Ο παράγοντας κούραση έγινε ακόμη πιο έντονος για τον Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο, η γαλλική ομάδα "τιμώρησε" με περιφερειακά σουτ την άμυνα ζώνης των γηπεδούχων (70-61 στο 37'), όμως, η επιστροφή του "φρέσκου" Οκτάβιους Έλις στο παιχνίδι έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των "ερυθρολεύκων" (77-61 στο 39').

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-33, 61-50, 77-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μπολντουιν 11 (2/8 σουτ, 7/11 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη), Νικολαΐδης 6 (1/1 δίποντο, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 4 λάθη), Κόνιαρης 4, Μιλουτίνοφ 9 (3/3 δίποντα, 3/3 βολές), Βεζένκοφ 15 (1/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Πρίντεζης 11 (3/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Παπανικολάου 8 (2/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ποκουσέφσκι, Έλις 13 (4/5 δίποντα, 5/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Μίτροβιτς): Τέιλορ 12 (5/13 σουτ, 4 ασίστ), Τζεκίρι 9 (4/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Καουντί 14 (2), Μαλεντόν 7 (1), Λόμαζ, Γκαλιού, Νουά 3 (1), Ζαν-Σαρλ 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Ντιότ 3 (1 τρίποντο, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη), Μπάκο 2, Στράζελ 3 (1), Πέιν 4

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

14 σχόλια

  • Φώτης Κέρκυρα 7
    Φώτης Κέρκυρα 7 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 16:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Γειά σου φίλε Νίκο 76. Ναι όλα καλά σε ευχαριστώ αδερφε. Χάρηκα πολύ με την ψυχή που έβγαλε η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πιστεύω ότι όποια άλλη ομάδα και να ήταν στην θέση μας θα είχε δύο ήττες. Κόντρα σε όλους και σε όλα έβγαλε καρδιά, τσαμπουκά και κοχονες. Και κυρίως παρατημένη από την διοίκηση η ομάδα και μην πει κανείς ότι δεν είναι γιατί το δούλεμα πέφτει σύννεφο. Το μπαν συνεχίζεται κανονικά και δεν είναι τυχαίο γιατί αν ήταν οι Αγγελόπουλοι έπρεπε να ξεσηκώσουν θεούς και δαίμονες. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει φέτος σε συνέχεια του περσινού οικονομικού στραπατσου. Για αυτό τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο. Είμαι πολύ υπερήφανος αλλά μόνο για τον προπονητή και τους παίκτες. Το χειρότερο δε είναι ότι έχουν γραμμένο τον κόσμο και δεν βγάζουν μια ανακοίνωση να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

  • woods
    woods Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 08:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Μεγάλη νίκη , λόγω απουσιών , λόγω ban που οι μεταγραφές δεν έπαιξαν . Τραυματισμό Μιλουτινοφ . Είμαι περήφανος για την ομάδα . Αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον . Καλύτερη διαχείριση παικτών ρόστερ πχ Ρουμπιτ που παίζει στην θέση του . Ευκαιρίες σε Κόνιαρη , Νικολαιδη , Χαραλαμπόπουλο . Το ότι ακόμα και ο Κόνιαρης που τελευταία δεν παίζει τόσο καλά αλλά παίρνει χρόνο ότι και να γίνει , που αυτό είναι το σωστό για νέους παίκτες σε ηλικία , σε τέτοιο επίπεδο . Ειδικά οι Έλληνες μαζί με τον Βεζενκοφ πρέπει να στηριχθούν γιατί αυτοί είναι που δένονται πιο πολύ με την ομάδα . Οι ξένοι πάνε και έρχονται , λίγες είναι οι εξαιρέσεις που δέθηκαν με την ομάδα και έδειξαν φιλότιμο , αυτοθυσία , πείσμα . Ο Μιλουτινοφ που έγραφαν κάποιοι ότι φέτος θα είναι μουτρωμενος λόγω της μη μεταγραφής του στην ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι . Βλέπουμε το αντίθετο , γουστάρει που είναι στην ομάδα , παίζει με αυτοθυσία πχ Μπασκόνια . Στην φάση του τραυματισμού ο Τζεκιρι κάνει ξεκάθαρο φάουλ . Με τον Παπανικολάου , Βεζενκοφ έχουν φιλιά χημεία . Μην ξεχνάμε και ότι και το συμβόλαιο του Βεζενκοφ λήγει το καλοκαίρι .
    Ελπίζω η διοίκηση να προσπαθήσει να τους κρατήσει και τους 2 . Ο Μιλουτινοφ ούτε αχάριστος , αδιάφορος που θα μπορούσε να είναι λόγω καλοκαιριού , λόγω πορείας της ομάδας . Αξίζει τα 2 εκατομμύρια .
    Ο Νικολαιδης και η εικόνα του πατέρα του χίλιες λέξεις . Πρέπει ξανά να εμπιστευτεί η ομάδα νέα ελληνόπουλα .
    Ο Μπάλντουιν έχει μέγεθος , μακριά χέρια , άλμα , καλό πρώτο βήμα , κατά την γνώμη μου αξίζει μια ευκαιρία την επόμενη σεζόν με λιγότερα χρήματα . Έχει αδυναμίες σε μακρινό σουτ , λάθος επιλογές . Ο Χάινς , Χάντερ την πρώτη τους χρόνια δεν ήταν και τόσο καλοί .
    Ο Ρουμπιτ τον πίστευα από την αρχή , ακόμα και όταν δεν πήγαινε καλά και του ασκούσαν κακή κριτική . Πριν 2 χρόνια με την Μπάμπεργκ έκανε καλή σεζόν , δεν έπαιξε μόνο με τον βαζελο καλά . Μαζί με τον Μιλουτινοφ είναι οι πιο τακτικά σωστοί , δεν παίρνουν τραβηγμένες προσπάθειες , λάθος επιλογές . Ο χαρακτήρας που είναι φιλότιμος , ταπεινός .
    Ο Πολ ενώ στην αρχή με ικανοποίησε , στην πορεία δείχνει αστάθεια . Έχει καλά στοιχεία . Φοβερά αθλητικός . Παρότι είναι 193 λόγω δυνατού κορμού μπορεί να μαρκάρει και ψηλότερα τριάρια . Φαίνεται να γουστάρει που είναι στην ομάδα από τον τρόπο που πανηγυρίζει καλάθια αλλά του λείπει η συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση κάποιες φορές . Έχει και μεγάλο συμβόλαιο και υπάρχει και ο ΜακΚισικ που είναι ίδιο στυλ περίπου .
    Ο Έλις για 3ος ψηλός είναι εντάξει . Καλό άλμα . Καλός σε παιχνίδι ψηλά σε επίθεση άμυνα . Θέλει να πάρει μυϊκά κιλά χωρίς να χάσει σε άλμα ταχύτητα και να γίνει στυλ Γκιστ . Τότε θα γίνει ακόμα πιο πολύτιμος .
    Τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν πολλές αλλαγές παικτών , προπονητών . Ειδικά οι αλλαγές στους ξένους ήταν πολλές . Να δουν ποιοι προσφέρουν , ποιοι έχουν δυνατότητες να προσφέρουν περισσότερα στο μέλλον .
    Η Ευρωλίγκα ίσως έχει το ban στις μεταγραφές για το θέμα με τον Γιαννακόπουλο αλλά και για αβάντα για Φενέρ , Αρμάνι , Βαλένθια ; Η Τουρκία είναι μεγάλη αγορά . Αρμάνι που βάζει αρκετά λεφτά έχει καιρό να φτάσει σε πλέι οφ . Στην Φενέρ υπάρχουν φήμες για καθυστερήσεις , παίκτες απλήρωτους και δεν υπάρχει τέτοια ευαισθησία .
    Ο Γιαννακόπουλος όπως συνηθίζει , θα δυναμιτισει το κλίμα πριν το παιχνίδι στο ΣΕΦ . Εδώ μέχρι και το Βασιλακόπουλο , Πιτινο επιστράτευσε όπως στο πρώτο παιχνίδι .
    Για τους Αγγελόπουλους λίγο σεβασμό . Πληρώνουν φουλ συμβόλαια για παίκτες για ένα παιχνίδι την εβδομάδα και για προπονήσεις . Έχασαν έσοδα από εισητηρια , τηλεοπτικά . Είχαν θέματα με τα δικαστήρια με τον πατέρα τους και την μητριά τους που από ότι φαίνεται εκμεταλλεύεται την ηλικία και την υγεία του πατέρα τους για προσωπικό όφελος . Τους στηρίζω που έφυγαν από την Α1 . Όπως έγραψε ένας φίλος εδώ πριν λίγες ημέρες που καλά έκαναν και έφυγαν " η κανονικότητα ήταν το πρόβλημα " Να είσαι σε ένα πρωτάθλημα που να αβανταρετε μια ομάδα , να μην αλλάζει τίποτα ακόμα και μετά τον υποβιβασμό . Βλέπουμε φέτος το ωραίο πρωτάθλημα που γράφουν οι πράσινες φυλλάδες . Στους τελικούς θα έχει περισσότερο γέλιο . Φέτος λήγει και το συμβόλαιο το τηλεοπτικό με την ΕΡΤ .
    Όσοι περίμεναν οικονομικές υπερβάσεις έχοντας μειωμένα έσοδα , υψηλή εφορία δεν ήταν ρεαλιστές . Για όσους δεν ξέρουν το 2010 που ο Παύλος , Θανάσης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τον Παναθηναϊκό . Ήταν η αρχή της οικονομικής κρίσης , σταμάτησε η δαπάνη δημοσίου χρήματος για φάρμακα που το κράτος τα πλήρωνε δεκαπλάσια στην εταιρεία του Γιαννακόπουλου . Άρα με το που κόπηκε το κρατικό χρήμα έπεσε στα ταρταρα και το μπάτζετ του .
    Οι Αγγελόπουλοι έβαζαν λεφτά και όταν ο Κόκκαλης είχε την ομάδα . Ούτε πήραν κρατικό χρήμα όπως Κόκκαλης , Γιαννακόπουλοι .

  • Νικος 76
    Νικος 76 Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 01:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Γεια σου Φώτη ολα καλα? Ο μπαλντγουιν ειδε πλεον μετα τις μεταγραφες που εγιναν οτι δεν υπολογιζεται. Παιζει χωρις αγχος, παιζει yolo και τωρα ειναι αργα ... Πολυ ασχημη νοοτριπια αυτη για παικτη, δυσκολα θα κανει καριερα.

  • Αρης Χ.
    Αρης Χ. Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 00:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει.Συνεχίζουμε κι όπου μας βγει η 8αδα δεν είναι μακρυά.Εστω και τώρα με την προσθήκη των και καινούριων παικτών μπορεί να γίνει.Μπράβο στα παιδιά που το παλεύουν.

  • G7
    G7 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 23:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Η Αρμάνι έχασε. 9 αγωνιστικές τα δίνουμε όλα για να μείνουμε στην οχταδα. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

  • Νικος 76
    Νικος 76 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 23:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι σας εκανε ο Μπλατ? Για πειτε να καταλαβω και γω. Ειχε απληρωτη την ομαδα? Ειχε 5 εκτατομμυρια για σλουκα αλλα επελεξε τσερυ? Δεν πληρωνει πιακτες και φαγαμε μπαν? Εδιωξε 2 παικτες επειδη ο τριτος που εφτεγε παιζει ακομα στο τελευταιο ματς που υπηρχαν ελαχιστες ελπιδες? Μηπως επελεξε τον ρουμπιτ για 5αρι ή περιμενε και αλλον παικτη στο 5? Στη τελικη εναν αγωνα επαιξε, αν δεν μπορει η ομαδα να στρωσει εδω και 5 μηνες οι προεδροι φταινε και μονο αυτοι.
    Ο καλυτερος προπονητης που περασε μετα τον ιβκοβιτς ηταν και εφτιαξε ομαδα σε 2 μηνες... αλλα οι προεδροι ηθελαν δευτερο reset φετος για να εχουμε ομαδα κταλληλη για το μεχρι τελους.

  • Παναγιώτης Τιακας
    Παναγιώτης Τιακας Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο ήρωες. Θερμά συγχαρητήρια.

  • Ν
    Ν Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Με μπλατ χάθηκε η χρονια
    Δεν αξίζει η ομάδα αυτο το χαλι βοηθήστε την ομαδα νε επιστρέψει εκεί που ανοίκει
    Λύστε το θέμα του μπαν κ όπου βγει απ την άλλη βδομάδα

  • Γιώργος Κρήτη 7
    Γιώργος Κρήτη 7 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ε ρε Μπλατ ....!!! Τι μας έκανες ...;;;;

  • Νικος 76
    Νικος 76 Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 21:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπραβο στους παικτες, ηταν αγωνας ειδικων καταστάσεων, και το πηραμε καθαρα. Ξεφτυλα του θεσμου, να μην εχουμε παικτες να βαλουμε μεσα. Περιμενουμε νεα για μιλουτινοφ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής...

Δεν προπονήθηκαν Γουόκαπ και Παπανικολάου

Πονοκέφαλος... για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του Game-1 των πλέι...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...