koufopoulos

vmgfactory

Ξεφτιλίζονται 100% με πρόταση Ολυμπιακού

regency casino
nok-shop
Γελάει το... σύμπαν με τα ευτράπελα και τις "κωλοτούμπες" που γίνονται από τις συμμετέχουσες ομάδες στη Basket League πριν καλά καλά ξεκινήσει το σάπιο-πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ο Παναθηναϊκός "σπρώχνεται" από τη διαιτησία, η ΑΕΚ ζητά επανάληψη αγώνα γιατί αδικήθηκε και όλοι οι υπόλοιποι κομπάρσοι σε αυτό το θέατρο του παραλόγου κλαίγονται non-stop. Καλά να πάθουν φυσικά αφού ως άλλα... δουλικά απέρριψαν την πρόταση του Ολυμπιακού για αναβάθμιση της Basket League.

Μια πρόταση την οποία οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν στον ΕΣΑΚΕ τον περασμένο Μάη για να διασώσουν την υπόληψη και κατ' επέκταση όλο το "οικοδόμημα" και παρέθεσαν όλες τις αλλαγές που θεωρούσαν ότι πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί βελτίωση του πρωταθλήματος.
 
Αυτές αφορούσαν τόσο στο σύστημα διεξαγωγής και (κυρίως) τη διαιτησία, αλλά και τα εμπορικά δικαιώματα και την εμπορική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η διοργανώτρια. Ας θυμίσουμε αναλυτικά τις προτάσεις του Ολυμπιακού που απορρίφθηκαν απ' όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι τώρα... κλαίγονται:
 
ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΙΓΚΑΣ
 
Αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό, παρουσιάζεται περιεκτικά το πλάνο για τη νέα μορφή του πρωταθλήματος. Αποτελεί μια πρώτη προκαταρκτική μελέτη η οποία μπορεί να διαμορφωθεί και να οριστικοποιηθεί μετά και από απόψεις και προτάσεις των ομάδων και των παραγόντων του πρωταθλήματος.
 
Θα υπάρχουν 3 αγωνιστικές φάσεις της Νέας Λίγκας. Α’ φάση, η Β’ φάση και τα Play offs. Κάθε φάση θα έχει αυτοτέλεια και αγωνιστικό ενδιαφέρον και η απόδοση της κάθε ομάδας θα αποτελεί προϋπόθεση για την επόμενη φάση.
 
- Το πρωτάθλημα θα ξεκινάει το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου κάθε έτους με 16 ομάδες. Στις αρχές Ιουλίου θα πραγματοποιούνται η κλήρωση του πρωταθλήματος και η παρουσίαση του All Star Game της αγωνιστικής περιόδου που έρχεται, καθώς και όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου.
 
- Στην Α’ φάση οι ομάδες θα χωρίζονται σε 2 ομίλους των 8 ομάδων. Οι όμιλοι θα χωρίζονται με βάση την κατάταξη της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή ο πρώτος θα πηγαίνει επικεφαλής στον έναν όμιλο και ο δεύτερος στον άλλο και μετά οι ομάδες θα χωρίζονται ανά μία σε κάθε όμιλο. θα διενεργούνται 14 αγωνιστικές σε 14 εβδομάδες καθώς θα παίζουν όλοι με όλους (σε κάθε όμιλο) 7 αγώνες εντός έδρας και 7 εκτός έδρας.
 
- Β’ Φάση: Μετά τους 14 αυτούς αγώνες, οι 4 πρώτοι του κάθε ομίλου θα δημιουργούν την φάση του TOP 8 (8 ομάδες, 4 πρώτοι από κάθε όμιλο) ενώ οι υπόλοιπες 8 ομάδες θα δημιουργούν τη φάση του LOW 8. Στον όμιλο του TOP 8 θα παίζουν όλοι με όλους σε ένα νέο πρωτάθλημα των 14 αγωνιστικών (7 εντός και 7 εκτός έδρας) και στην συνέχεια οι 4 πρώτοι θα πηγαίνουν στα τελικά Play Offs όπου εκεί θα παίζουν τα ζευγάρια 1-4 και 2-3 σε αγώνες best of 5, όπου θα βγαίνει το ζευγάρι του τελικού και ο τελικός πρωταθλητής καθώς και ο 3ος και 4ος (πάλι σε σειρά best of 5).
 
- Οι ομάδες του LOW 8 θα παίζουν το δικό τους πρωτάθλημα, όλοι εναντίων όλων, όπου μετά από 14 αγωνιστικές (7 εντός και 7 εκτός) οι 2 τελευταίοι θα υποβιβάζονται στην Α2 και οι υπόλοιποι θα κατατάσσονται στην τελική βαθμολογία με βάση την τελική τους θέση.
 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 
Με το νέο σύστημα πετυχαίνουμε
 
- Οι διαιτητές θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα Scouting που παρέχει η Λίγκα και θα είναι υποχρεωτική η χρήση του Instant Replay σε καθ’ ένα από τα παιχνίδια της αγωνιστικής σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (βλ. σχετικό έγγραφο, αριθμ. 4 και 6).
 
- Οι διαιτητές που θα αγωνίζονται στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα προκύπτουν μέσα από την ετήσια βαθμολογία τους και το μέσο όρο που θα έχουν βάσει της απόδοσής τους. Οι πρώτοι 15 διαιτητές του βαθμολογικού πίνακα θα είναι οι μοναδικοί που θα σφυρίξουν τους αγώνες των πλέι οφ. Οι τριάδες των διαιτητών για τον κάθε αγώνα θα προκύπτουν ύστερα από κλήρωση ανάμεσα στους 15 διαιτητές και όχι ορισμό.
 
- Οι αμοιβές των διαιτητών, των μελών της ΚΕΔ και των παρατηρητών καθώς και όλα τα έξοδα τους θα καλύπτονται από τη Λίγκα και θα προέρχονται από το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κανένα επιπλέον έξοδο δεν θα βαραίνει τις ΚΑΕ.
 
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
 
- Για τη διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων της λίγκας αλλά και για τη συνεχή αύξηση των εσόδων για τις ομάδες που αποτελούν την λίγκα, θα πρέπει να δοθεί τεράστια σημασία στην εμπορική στρατηγική και ανάπτυξη της.
 
- Θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία – ο εμπορικός βραχίονας της λίγκας για λόγους καταστατικού - ώστε να μπορεί να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αύξηση της αξίας και των εσόδων της λίγκας και κατ’ επέκταση των ομάδων (Μοντέλο UEFA-TEAM, EUROLEAGUE-EUROLEAGUE PROPERTIES, κλπ).
 
- Τα εμπορικά δικαιώματα της λίγκας και βασικά έσοδα της λίγκας είναι τα εξής:
 
o 1. Τηλεοπτικά δικαιώματα αναμετάδοσης σε τηλεοπτικό/τηλεοπτικούς σταθμό/σταθμούς για όλους τους αγώνες και φάσεις του πρωταθλήματος, δικαιώματα μετάδοσης μέσω internet, ραδιοφώνου και κινητής τηλεφωνίας καθώς και new media, εντός και εκτός Ελλάδας.
 
o 2. Εμπορικά δικαιώματα συνεργασιών των υπηρεσιών και αναγκών της λίγκας για την διενέργεια των αγώνων (π.χ. Ασφαλιστικές υπηρεσίες, ταξιδιωτικές υπηρεσίας, αθλητικά προϊόντα-μπάλες, μπασκέτες, παρκέ, αθλητιατρικά, στατιστική, κλπ).
 
o 3. Διαφημιστικά και χορηγικά δικαιώματα αγώνων λίγκας στα γήπεδα.
 
o 4. Δικαιώματα merchandising και licensing της λίγκας και των ομάδων της.
 
o 5. Χορηγικά δικαιώματα ονομασίας λίγκας – naming rights.
 
o 6. Δικαιώματα αρχείου και περιουσιακών στοιχείων της λίγκας.
 
o 7. Εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα Κλήρωσης Πρωταθλήματος.
 
o 8. Εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα All Star Λίγκας.
 
o 9. Εμπορικά δικαιώματα νέων προϊόντων και υπηρεσιών λίγκας (summer league, διάφορα events κατά την διάρκεια της χρονιάς, Πρωτάθλημα Νέων κ.α.)
 
o 10. Εμπορικά δικαιώματα αγωνιστικής εμφάνισης διαιτητών κ.α..
 
o 11. Εμπορικά δικαιώματα site λίγκας και παραμέτρων ανάπτυξης του site.
 
- Κεντρική διαχείριση Τηλεοπτικών δικαιωμάτων νέας λίγκας.
 
- Κεντρική διαχείριση εμπορικών δικαιωμάτων προϊόντων και υπηρεσιών λίγκας.
 
- Πλήρης καταγραφή όλων των εμπορικών δικαιωμάτων και σχεδιασμός ανάπτυξης, δημιουργίας και αύξησης της αξίας της λίγκας και των ομάδων της αλλά και των εσόδων των ομάδων.
 
- Σημαντική αναδιάρθρωση θα πραγματοποιηθεί και στην τηλεοπτική παραγωγή και κάλυψη των αγώνων, με σημαντικές αλλαγές και βασικό στόχο την βελτίωση του τηλεοπτικού προϊόντος και την αύξηση της τηλεθέασης. Ο σχεδιασμός αυτό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τις ομάδες, τους χορηγούς και τους τηλεοπτικούς παραγωγούς και κατόχους των δικαιωμάτων των αγώνων της λίγκας.
 
- Το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο θα είναι το μέσο της Λίγκας για την πλήρη αναδιοργάνωση της. Θα καθοριστεί από πριν και θα είναι δεδομένο, ότι ένα μέρος του ποσού που θα προκύπτει ετησίως από το κοινό τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα διατίθεται για τη λειτουργία και χρηματοδότηση της επαγγελματικής διαιτησίας του πρωταθλήματος.
 
Ένα ακόμα ποσοστό θα διατίθεται για έργα δομής και ανακατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων των μελών της Λίγκας ύστερα από σωστό σχεδιασμό και έγκριση των σχετικών κονδυλίων από σχετική επιτροπή που θα δημιουργηθεί για την επίβλεψη και διαφάνεια στην ολοκλήρωση σχετικών σχεδίων που θα προκύπτουν ετησίως από ενδιαφερόμενες ΚΑΕ.
 
Και τέλος, η κατανομή του υπόλοιπου και τελικού ποσού στις ΚΑΕ με σωστά κριτήρια (Μελέτες Superleauge, Delloite και αντίστοιχων πρωταθλημάτων), που θα βοηθήσουν στο να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και ένα προϊόν πιο θελκτικό προς όλους. Συμμετέχοντες, θεατές και υποψήφιους επενδυτές, είτε αυτοί λέγονται παράγοντες, είτε χορηγοί.
 
Ένα μέρος επίσης των συνολικών εσόδων από τηλεοπτικά – εμπορικά δικαιώματα λίγκας θα δίνεται στις ομάδες ανάλογα με την τελική βαθμολογική τους κατάταξη ως bonus.
techartland
kooqie
Προβολή Αρχείου Μπάσκετ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό και "χτίζει" την ομάδα της νέας χρονιάς, τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει σε μεταγραφές και γηπεδικό;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Sportbet.gr

Λογικά πονταρίσματα σε Δανία-Λευκορωσία

Καλημέρα φίλες και φίλοι του στοιχήματος και καλό μήνα! Αρχή εβδομάδας και μήνα σήμερα, ενός ενδιαφέροντος μήνα στοιχηματικά και δη ποδοσφαιρικά με επανενάρξεις πρωταθλημάτων, με ενάρξεις άλλων και με την...

Read more

Γκολ σε Αρμενία-Εσθονία για τετραπλασιασ…

Καλημέρα φίλες και φίλοι του στοιχήματος και των σπορ! Στο τέλος της εβδομάδας πια με πλούσια αγωνιστική δράση από την Δευτέρα ως και σήμερα και για κάθε μέρα, αφού είχαμε...

Read more

Κέρδη από τις δύο κατηγορίες Γερμανίας

Καλημέρα φίλες και φίλοι του στοιχήματος και καλό Σαββατοκύριακο! Σάββατο σήμερα με ενδιαφέροντες αγώνες και πρωταθλήματα που σιγά σιγά επανεκκινούν και άλλα που συνεχίζουν την πορεία τους σε ένα κουπόνι...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Πιθανή η επιστροφή Σλούκα σε Ολυμπιακό»

Το όνομα του Κώστα Σλούκα κυριαρχεί στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα εδώ...

Χολέμπας για Ολυμπιακό;

Ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας είναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό...

Φουλάρει για Χαπ η Μπολόνια

Παπάδες... έκανε ο Ίθαν Χαπ με την Κρεμόνα στην Ιταλία...