roumeliotis

Carwiz

Kenny Lala Scouting Report (videos)

casino loutrakiou
redwell

Μάρσιο Ραφαέλ Φερέιρα ντε Σούζα ή Ραφίνια, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, Θανάσης Ανδρούτσος και όποιος άλλος έπαιξε δεξί μπακ την τρέχουσα σεζόν στον Ολυμπιακό, χωρίς να θέλω να τους μειώσω αλλά πραγματικά μπροστά στον Κένι Λαλά μοιάζουν "νάνοι" αγωνιστικά μιας και ο Γάλλος που φέρνει ο Θρύλος είναι τουλάχιστον, και επαναλαμβάνω τουλάχιστον, ένα επίπεδο πάνω.

Τι φέρνει στις... βαλίτσες του ο 29χρονος δεξιός φουλ μπακ του Στρασβούργου στον Πειραιά; Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ακραίο μπακ που προσωπικά θα τον χαρακτήριζα δεξιό μέσο που παίζει και μπακ με μεγάλη άνεση, καθώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά του παίκτη που μπορεί και να δημιουργήσει αλλά και να τελειώσει φάσεις από την πλευρά του είτε με τελική, είτε με ασίστ καθώς οι σέντρες του είναι ακριβείας και στοχευμένες και όχι όπου φύγει φύγει... από τα πόδια του.

Έμπειρος στα 29 του χρόνια με πολλές παραστάσεις στο τοπ επίπεδο και με "αποφάσεις" την ώρα του αγώνα που πραγματικά είναι αυτό που λέμε... κομπιούτερ. Ξέρει πού, πότε και πώς πρέπει να πασάρει ή να κινηθεί με τη μπάλα στα πόδια και το κάνει ταχύτατα χωρίς κουβάλημα και χαμένο παικτικό χρόνο που στερεί από την ομάδα επιλογές αιφνιδιασμού του αντιπάλου και "πιάσιμο" της άμυνάς του στον ύπνο.

Οι κινήσεις του και οι ενέργειές του είναι σχεδόν πάντα ουσίας και αυτό είναι που με εντυπωσιάζει στα αρκετά ματς που τον έχω δει μέχρι τώρα. Κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους με την παρουσία του, προσπαθώντας πάντα να παίζει απλά και γρήγορα. Οι μεγάλες μπαλιές του είναι σε τεράστιο βαθμό συστημένες και όταν λέω μεγάλες δεν εννοώ στα 5-10 μέτρα αλλά στα 20-30 μέτρα για να ξεδιπλώσει κόντρα είτε με κάθετη, είτε με διαγώνια, είτε με παράλληλη αλλάζοντας εντελώς την πλευρά επίθεσης της ομάδας.

Εκεί που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του στο να σεντράρει με ακρίβεια στην αντίπαλη περιοχή τόσο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού-αντεπίθεσης που στοχεύει τα πόδια ή το κεφάλι των συμπαικτών του, όσο και σε σετ παιχνίδι καθώς σηκώνει το κεφάλι και στέλνει συστημένες ως επί το πλείστον μπάλες. Οι ομάδες του σκοράρουν συχνά-πυκνά τέρματα που έχουν αφετηρία τα πόδια του και είναι ουσιαστικά ασίστ που δεν καταγράφονται μιας και μεσολαβεί μια ακόμα πάσα ή κάποιο γύρισμα που του τις αφαιρούν από το ενεργητικό του, κατ' ουσία όμως το γκολ ξεκίνησε από την γρήγορη σκέψη και ενέργειά του.

Χαρακτηριστικό του είναι όπως προανέφερα οι "αποφάσεις" του καθώς και με τη μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτή σκέφτεται ταχύτατα και σχεδόν πάντα σωστά. Και δεν δίνει μόνο πίσω ή στα στόπερ τη μπάλα όπως ο Ραφίνια για παράδειγμα που και αυτός είχε τρομερό ποσοστό σωστών πασών, αλλά την περνάει και μπροστά, εκεί δηλαδή που είναι το πιο... δύσκολο κομμάτι. Επίσης, όταν με το καλό τον δούμε με τα ερυθρόλευκα, θα διαπιστώσετε ότι είναι παίκτης από αυτούς που ξέρουν τι θα κάνουν τη μπάλα, πριν την υποδεχτούν και αυτό ταιριάζει "γάντι" με το γρήγορο παιχνίδι που αρέσει στον Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος θέλει να παίζει η ομάδα ταχύτατα την κόντρα.

Αμυντικά λόγω των τρομερών φυσικών προσόντων του και της εκρηκτικότητας, είναι δύσκολο να τον υπερνικήσει ο αντίπαλος στο πρώτο touch που λέμε καθώς βγαίνει δυναμικά στη μπάλα και συνήθως καθαρίζει τις φάσεις εν τη γεννέσει τους, ενώ λόγω ταχύτητας και πλαστικότητας κινήσεων ακόμα και να "φάει" κάποια ντρίπλα, θα τον ξαναβρεί πιθανότατα μπροστά του ο αντίπαλος σε κλάσματα δευτερολέπτου. Επίσης πολύ σημαντικό ότι μπορεί να βρεθεί σε θέση δεξιού εξτρέμ για να ντουμπλάρει τον ακραίο της πλευράς του αλλά με τρομακτική ταχύτητα επιστρέφει στην άμυνα και καλύπτει το κενό, δίχως να προλάβει κανείς να εκμεταλλευτεί την "τρύπα" που λέμε ότι αφήνουν οι μπακ όταν ανεβαίνουν. "Τρύπα" που είδαμε να αφήνει δεκάδες φορές ο Ραφίνια που είχε πρόβλημα στο να γυρίσει γρήγορα πίσω και ο Ολυμπιακός το πλήρωσε και στην Ευρώπη κυρίως αλλά και στην Ελλάδα με γκολ αντιπάλων.

Θα μου πείτε, ρε μεγάλε εσύ μας τον παρουσιάζεις λες και είναι ο Ντάνι Άλβες και δεν θα έχετε άδικο. Για τα δεδομένα της Super League 1 ο Κένι Λαλά είναι "Ντάνι Άλβες". Το μοναδικό του μείον είναι ότι έχει "ταβανιάσει". Έχει πιάσει το πικ του στα 29 του και δεν έχει περιθώρια βελτίωσης. Δεν είναι Καμαρά δηλαδή που ήρθε έχοντας "πρώτη ύλη" αλλά ήταν ακατέργαστος...

Στην καριέρα του έχει παίξει όλη την πλευρά ως δεξιός φουλ μπακ στο 3-5-2 με τρεις στόπερ πίσω του αλλά και ως καθαρός δεξιός οπισθοφύλακας στο 4-4-2 και στο 4-2-3-1.

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

VIDEO





Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

7 σχόλια

  • Νίκος 76
    Νίκος 76 Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 00:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ουαου!! Τι λες τώρα?

  • Φανουρης
    Φανουρης Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 17:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Θελω να ευχαριστησω το redgoal για την αντικειμενικη παρουσιαση των ειδησεων που αφορα την ΜΕΓΑΛΗ μας αγαπη!!

  • Γιάννενα Τάσος 7
    Γιάννενα Τάσος 7 Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 14:43 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΠΛΑ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ

  • Πανοπουλος Γιωργος
    Πανοπουλος Γιωργος Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 14:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Γρηγορος παικτης με πολυ καλες επαφες (κοντρολ,σουτ,σεντρες,πασες,ενα δυο) στην μπαλα,και πανεξυπνος διαβαζοντας το παιχνιδι και παιζοντας τελεια στον χωρο.Ντριμπλα δεν εχει και για αυτο δεν πηγε σε πολυ μεγαλυτερη γαλλικη ομαδα.Αλλα εν σχεσει με Ραφινια και Ντρεγκερ ,η μερα με την νυχτα.

  • Thrylos
    Thrylos Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 14:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Θρύλος απαντά πάντα με πράξεις. Το καλύτερο για την ομάδα μας, ό,τι ζητήσει ο μέγιστος Μάρτινς!

  • Κωστας
    Κωστας Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 13:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάρε το 10 απ'το Πεπιτο και στείλτο δεξί Μπακ !!!!

  • ΣΩΤΉΡΗΣ
    ΣΩΤΉΡΗΣ Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 12:15 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΑΥΤΌΣ Ο ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΛΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκτοξεύθηκε και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, τι θεωρείτε πως πρέπει να κάνει το καλοκαίρι στις μεταγραφές;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.75 στο ντέρμπι κορυφής και Μπριζ

Το κουπόνι της Τετάρτης (24/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής. Στη ρεβάνς...

Read more

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more
Διαβάστε επίσης

Προσκύνησε... η Μπάρτσα 75-77 ο Θρύλος

Συγκλονιστικός Θρύλος... ισοπέδωσε τη Μπαρτσελόνα μέσα στο "σπίτι" της με...

«Ευτυχώς έχουμε παίκτες να κάνουν πράγματα...»

Ο Ολυμπιακός καλείται στην Ισπανία να κάνει το μπρέικ σε...

Ούτε στο δεύτερο με Μπάρτσα ο Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν θα παίξει στα δυο πρώτα ματς...