roumeliotis

leptokariopoulos

Octavius Ellis Fact File (video)

casino loutrakiou
redwell
Οκτάβιους Έλις από τον Προμηθέα για παρτενέρ του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο "5" όχι τόσο για να δώσει πράγματα την τρέχουσα σεζόν που ουσιαστικά είναι χαμένη, όσο για να τον "πλάσει" ο Γιώργος Μπαρτζώκας και να τον ρίξει στην... αρένα με τα λιοντάρια της Euroleague από τον ερχόμενο Οκτώβρη. Γιατί όμως Οκτάβιους Έλις; Τι κουβαλάει στις... βαλίτσες του ερχόμενος στον Πειραιά τόσο αγωνιστικά όσο και σαν βιογραφικό; Πάμε να δούμε αναλυτικότερα...
 
ΑΘΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΙΑ
 
Πρώτο πράγμα που φέρνει στο "5" των Πειραιωτών είναι η αθλητικότητα η οποία έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια πλέον στη γραμμή ψηλών των Πειραιωτών, τουλάχιστον στον βαθμό που πρέπει.
 
Ένας εξαιρετικός αμυντικός που ναι μεν θέλει δουλειά στο κορμί του τους επόμενους μήνες, όμως ακόμα και τώρα είναι πρώτη ύλη που θα δώσει πράγματα με τάπες και ριμπάουντ έχοντας συνέπεια πάνω απ' όλα.
 
Στο πικ-εν-ρολ είναι παίκτης... σχολής Σπανούλη και θα τον αξιοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε μεγάλο βαθμό και σε επίθεση και σε άμυνα ενώ έχει και καλό σουτάκι από τα 3-4 μέτρα. Πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στο δίποντο αφού ό,τι μπάλες παίρνει στη ρακέτα είναι με εξαιρετικές πιθανότητες να μετατραπεί σε καλάθι.
 
Δεν δημιουργεί για τον εαυτό του σε καμία περίπτωση, με πλάτη δεν είναι ιδιαίτερα αξίπιστος και στις βολές είναι του 65%. Κυρίως όμως δεν έχει δοκιμαστεί σε επίπεδο Euroleague και αυτή η απειρία του είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που καλείται να υπερπηδήσει.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
 
Ο Αμερικανός σέντερ "προσγειώθηκε" στην Ευρώπη σε ηλικία 23 ετών την σεζόν 2016-17 για χάρη της Μόρναρ Μπαρ από το Μαυροβούνιο. Δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, ούτε... υπομονή από το τεχνικό τιμ για να αποδώσει στα νέα δεδομένα και τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη καθώς ξεχώρισε από το ξεκίνημα στην Αδριατική Λίγκα και στο Basketball Champions League.
 
Εκείνη τη σεζόν σε 25 αγώνες Αδριατικής Λίγκα είχε κατά μέσο όρο 10,1 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 1,6 μπλοκ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο και στο BCL σε 13 παιχνίδια ομίλων το κοντέρ του "έγραψε" 10,1 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 1,5 μπλοκ και 1 ασίστ.
 
Οι εμφανίσεις του αυτές "υποχρέωσαν" το καλοκαίρι του 2017 τον Μάκη Γιατρά να τον φέρει στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός σέντερ δεν... απογοήτευσε καθώς οι πολύ καλές εμφανίσεις του στην Basket League με τον Προμηθέα και οι… “πτήσεις” στα αντίπαλα καλάθια όπως και οι αριθμοί του (σ.σ. 7,8 πόντους με 72% στα δίποντα, 5,2 ριμπάουντ, 0,9 μπλοκ) τον έφεραν για τα καλά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.
 
ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
 
Τα νούμερά του για λόου κοστ επιλογή δεν ήταν δυνατό να του επιτρέψουν να μείνει για πολύ καιρό στην Ελλάδα, αφού η ρώσικη Ενισέι τον πρόσθεσε στο ρόστερ της στα μέσα της σεζόν 2017-18. Εκεί δεν έμεινε πολύ και λόγω συνθηκών διαβίωσης και μετά απο 13 ματς επέστρεψε στην Ελλάδα και τους Πατρινούς.
 
Την επόμενη σεζόν 2018-2019 δεν έκανε... παπάδες στο Basketball Champions League (σ.σ. 5.9 πόντους 3,2 ριμπάουντ, 0,9 μπλοκ σε 14 ματς), αλλά στην Basket League ήταν πραγματικός... οδοστρωτήρας και πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, βοηθώντας τον Προμηθέα -απόντος Θρύλου- να παίξει στους τελικούς του πρωταθλήματος κλείνοντας τη χρονιά στην Α1 με 10 πόντους, 6,5 ριμπάουντ, 1,3 μπλοκ και 1 ασίστ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και με 8,9 πόντους, 4,8 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ στα πλέι-οφ.
 
Φέτος στο EuroCup έχει 10,8 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 1,1 μπλοκ και 1,1 κλεψίματα ενώ στην Basket League πάντα τη φετινή σεζόν σε 15 αγώνες έχει μέσο όρο 10,73 πόντους, με το εντυπωσιακό 62,75% στα δίποντα, 75% στις βολές και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.
 
Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...
 
all about house
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

11 σχόλια

  • Νικος 76
    Νικος 76 Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 18:23 Σύνδεσμος σχολίου

    @redgoal η στοιχομυθια ηταν καλη ομως, τουλαχιστον γελασες εσυ. Δε πιστευω παντως οτι ηταν επιλογη μπαρτζωκα με την λογικη που εχω εγω. Ηταν επιλογη του ισως, με τη λογικη και τους περιορισμους που καθοριζονται απο τη διοικηση.

  • Νικος 76
    Νικος 76 Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 16:18 Σύνδεσμος σχολίου

    George7 αληθεια τωρα πιστευεις οτι ειναι επιλογη Μπαρτζωκα? Στη τελικη ξερεις τι του ειπαν και διαλεξε αυτον? Μαλλον θα τον ρωτησαν, > και απαντησε >.. > > > > ... >
    Η οποιοαδηποτε επιλογη ειναι των προεδρων, και αν δε βγει παντα θα φταει ο κοουτς, επειδη δεν ηταν ικανος να τον αξιοποιησει. Αυτο ειναι το παιχνιδι, αυτο λεει η μεχρι τωρα ιστορια της ομαδας τον τελευταιο καιρο.

    REDGOAL: Φίλε 100% επιλογή Μπαρτζώκα είναι

  • firemankostas
    firemankostas Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 10:09 Σύνδεσμος σχολίου

    ρε παιδες ορισμενοι νομιζω δεν διαβαζετε τις δηλωσεις προπονητων και παραγοντων της ομαδας , η ειστε βαλτοι...
    δεν ειπωθηκε πως θελουμε καποιους παικτες για να κλεισει η χρονια? ε αν μας κανει θα μεινει και του χρονου αν οχι φευγει που εγω νομιζω θα φυγουν και αλλοι το καλοκαιρι που θα γινει και ο βασικος σχεδιασμος

  • εισάγετε το όνομά σας...
    εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 18:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Περιμέναμε να χαθεί η χρονιά και μετά να πάρουμε παίκτες από το πανέρι. Δεν υπάρχει λόγος. Ας μη ξοδέυουν οι αδελφοί σε εποχές που δεν μπορουν.

  • George7
    George7 Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 17:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην αρχίσουμε τις φθηνές δικαιολογίες από τώρα. Ο Έλλις είναι επιλογή Μπαρτζώκα. Αν δεν του άρεσε να μην τον έπαιρνε.
    Αν βγει και μπορέσει να σταθεί Ευρωλίγκα θα είναι πετυχημένη επιλογή. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι αποτυχία του Μπαρτζώκα. Αυτός επιλέγει.

  • ΓΙΩΡΓΟΣ 7
    ΓΙΩΡΓΟΣ 7 Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 15:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια.Είναι μια μεταγραφή όπως όλες των τελευταίων χρόνων.Το πιο πιθανό είναι ότι όπως έρχεται έτσι θα φύγει.

  • Νικος 76
    Νικος 76 Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 14:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Απο τα μετρια νουμερα που βλεπουμε, τα διαιρουμε δια του δυο, και αυτο πηραμε.Βελτιωση δε θα δουμε γιατι δεν τον λες μικρο. Για δευτερο τριτος καλος ειναι, αντι για Μπογρη πχ που ειχαν βαλει τον Μπλατ να παιζει. Αν δεν βρεθει λυση με μιλουτινοφ θα πρεπει να παρουν παικταρα ομως. Δε θα εχουμε δυδιμο Χαντερ και Νταστον που ειχαμε το 2014 αλλα σαν εναν απο τους δυο πρεπει να βρουμε οποσδηποτε.

  • ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 14:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Είναι καλό που πήραν τώρα τον Έλις.θα δουν αν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κορυφαίο επίπεδο πνευματικά.γιατι σωματικά μπορεί..με μιλου Έλις στο 5, πριντ βεζενκοφ στο 4 και ποιθρες στο 4-5 θα χουμε καλή γραμμή του χρόνου..για άσο εγώ επιμένω πολύ στον λεμαζ κριστον που ήθελε η ΑΕΚ..τώρα τον χτυπά η Μπασκόνια. Εκτός αν μπορείς από τώρα να κλεισεις Λορέντζο Μπράουν η Σλούκα...υπομονή.παντως τώρα κάτι γίνετε..

  • Χρήστος 07
    Χρήστος 07 Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 13:35 Σύνδεσμος σχολίου

    Redgoal θα αποκτηθεί και γκαρντ η τέλος για την ώρα οι προσθήκες??

    REDGOAL: Φίλε ψάχνουν διαρκώς στην αγορά. Το έχει πει και ο Μπαρτζώκας. Αν βρουν κάτι με φόντο και τη νέα σεζόν θα αποκτηθεί.

  • g7
    g7 Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 13:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ καλή επιλογή,μπαίνει και παίζει αμέσως...

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...