roumeliotis

lentiamo

Bιλερμπάν σε ακτίνες-Χ (images)

casino loutrakiou
redwell

Κόντρα στην Βιλερμπάν στη Γαλλία θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός το φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι, με την επίσημη ιστοσελίδα των Πειραιωτών να παρουσιάζει την πρώτη αντίπαλο του Θρύλου στην Euroleague δίνοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για το προάστιο της Λυών που θα φιλοξενήσει την πρώτη "μάχη" των δύο ομάδων στη διοργάνωση το βράδυ της Παρασκευής (04/10, 21:45).

Aναλυτικά το αφιέρωμα του ΟΣΦΠ:

"Στην πρεμιέρα του come back της στα μεγάλα Ευρωπαϊκά σαλόνια, η Βιλερμπάν έμελλε να τεθεί αντιμέτωπη με έναν παλιό της… γνωστό, τον Ολυμπιακό, με τον οποίο ανταμώνει ξανά έπειτα από 15 ολόκληρα χρόνια!

Την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν (στο ΣΕΦ) το ημερολόγιο έδειχνε 12 Φεβρουαρίου του 2004. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» -με πρωταγωνιστές τους Βαγγέλη Σκλάβο (19π.) και Γκόραν Γιούρακ (18π.)- είχαν φτάσει άνετα στην τελική επικράτηση με 82-61. Συνολικά η ιστορία… δείχνει Ολυμπιακό, καθώς σε συνολικά έξι αγώνες οι ομάδα μας μετρά τέσσερις νίκες.

Το πιο λαμπρό αστέρι: Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο μεγαλύτερος σταρ της Βιλερμπάν είναι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρός της, Τόνι Πάρκερ! Ο τετράκις πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας (Χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2013, ασημένιο στο Ευρωμπάσκετ του 2011, χάλκινο στα Ευρωμπάσκετ 2005 και 2015), ανέλαβε την τύχη της ομάδας όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία παίκτης. Από τις 17 Αυγούστου του 2016, όταν «κρέμασε» και επισήμως τα αγωνιστικά του παπούτσια, έχει ρίξει όλο του το βάρος στην εδραίωση της Βιλερμπάν στην κορυφαία Ευρωπαϊκή λίγκα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό του Τόνι Πάρκερ βρίσκεται μια επίσης τεράστια μορφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Νικολά Μπατούμ.

Σε έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω: Ο Άντριαν Πέιν έχει κάνει δύο περάσματα από την Ελλάδα και τα δύο για χάρη του Παναθηναϊκού. Τον Φεβρουάριο του 2018 ως το τέλος της σεζόν 2017-18 και τον Ιανουάριου του 2019 μέχρι το τέλος της σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε με την «πράσινη» φανέλα.

Like a tourist: Σε περίπτωση που ταξιδέψετε στην γαλλική πόλη για να στηρίξετε την ομάδας μας, σας παραθέτουμε μερικά tip-off. Η Λυών είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία, και ένας τόπος πλούσιος ιστορικά και πολιτιστικά.

Must see: Τα Μουσεία της πόλης (Μουσείο Καλών Τεχνών και Institut Lumière βρίσκονται στην κορυφή της λίστας).

Must do: Βόλτα στην παλιά πόλη.

Must eat: Τάρτα με συκώτι κοτόπουλου, λουκάνικο με ζεστά μήλα, ψητό κατσαρόλας και κρασάτος κόκορας, είναι μερικά από τα παραδοσιακά πιάτα τους.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

# Player Pos. H.

1 EDWIN JACKSON F 1.90
2 JORDAN TAYLOR G 1.85
3 TONYE JEKIRI C 2.12
5 CHARLES KAHUDI F 1.96
6 THEO MALEDON G 1.92
9 RIHARDS LOMAZS F 1.87
11 CHARLES GALLIOU F 2.02
12 AMINE NOUA C 2.02
17 LIVIO JEAN-CHARLES F 2.05
19 ANTOINE DIOT G 1.93
21 ISMAEL BAKO C 2.08
23 DAVID LIGHTY F 1.95
32 MATTHEW STRAZEL G 1.82
33 ADREIAN PAYNE C 2.08

Head coach: ZVEZDAN MITROVIC

Arena: ASTROBALLE Capacity:5.556".

autospecialist
beercatalog

Physioactive

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.35 Ελλάδας, combo και Goal/Goal

Το κουπόνι της Τρίτης (26/03) περιέχει τρεις επιλογές από τα πλέι οφ του EURO 2024. Αναμφίβολα ξεχωρίζει η αναμέτρησης της Ελλάδας, που δοκιμάζεται στην Τιφλίδα με αντίπαλο τη Γεωργία. Η...

Read more

Με combo Λεβαδειακού και Παναχαϊκή στο 1…

Το κουπόνι της Κυριακής (24/03) περιλαμβάνει επιλογές από την αγωνιστική δράση στην ελληνική Super League 2. Ξεχωρίζουν τα ζευγάρια: Μακεδονικός-Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου-Λάρισα και Παναχαϊκή-Γιούχτας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις επιλογές μας...

Read more

Αγγλικές επιλογές με 1.60, 1.75 και 1.90

Το κουπόνι του Σαββάτου (23/03) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στη League 1 Αγγλίας διεξάγονται τα ζευγάρια: Καρλάιλ-Στιβενέιτζ και Νορθάμπτον-Ντέρμπι. Στη League 2 Αγγλίας...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Όσα γράφονται για μεταγραφές δεν ευσταθούν»

Με ανάρτηση στα Social Media η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε το...

«Κρίσιμο κάθε ματς, να συνεχίσουμε ομαδικά»

Το ματς με την Παρτιζάν είναι προ των πυλών για...

«Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου...»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ με αφορμή το παιχνίδι του Θρύλου στο...