roumeliotis

leptokariopoulos

Προϊστορία Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (video)

casino loutrakiou
redwell

Ισορροπημένη είναι η προϊστορία των αγώνων Παναθηναϊκός-ΟΣΦΠ στο πλαίσιο του πρωταθλήματος όταν οι πράσινοι φιλοξενούν τους ερυθρόλευκους σε ματς "αιωνίων", με το εν λόγω ζευγάρι να συνθέτει το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας.

Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 66 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 13 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει επικρατήσει στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, όλα την περσινή σεζόν για το πρωτάθλημα και τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Οι αναμετρήσεις της κανονικής διάρκειας ολοκληρώθηκαν με δύο ισοπαλίες χωρίς τέρματα, ενώ στα Playoffs οι Πράσινοι επικράτησαν δύο φορές, εντός και εκτός έδρας.

Οι νίκες φιλοξενούμενων στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια είναι σπάνιες, αφού μόλις στα τρία από τα τελευταία 19 ματς έχει ηττηθεί ο γηπεδούχος. Στα τελευταία 19 υπάρχουν δέκα νίκες γηπεδούχων, έξι ισοπαλίες και τρεις νίκες φιλοξενούμενων.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0, ενώ μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Ο Κριστόφ Βαζέχα με 5 γκολ είναι στην κορυφή των σκόρερ στις αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθούν οι Αντωνιάδης και Άλβαρες με τέσσερα.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική/Super League ήταν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στις 14 Φεβρουαρίου 1960 και τελείωσε 0-0.

Οι Πράσινοι δεν ηττήθηκαν στην έδρα τους στα επτά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το καλύτερο τους σερί.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έχουν διατηρήσει το αήττητο σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για οκτώ διαδοχικά ματς, από τις 1 Νοεμβρίου 1980 έως και τις 6 Νοεμβρίου 1988 που ηττήθηκαν με 2-1.

Σε αυτά τα οκτώ ματς υπήρξαν πέντε ισοπαλίες και τρεις νίκες του Ολυμπιακού.

66 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

20 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

27 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 64-69

all about house
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more

Με 1.88 Μπαρτσελόνα, G/G, Combo και Μπολ…

Το κουπόνι του Σαββάτου (13/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης. Στην αγγλική Premier League...

Read more
Διαβάστε επίσης

«Στον Ολυμπιακό με λιγότερα ο Έβανς»

Παίκτης του Ολυμπιακού πρέπει να θεωρείται ο Κίναν Έβανς καθώς...

«Καλούμε τον παρκαδόρο να σταματήσει...»

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός δεν άφησε... αναπάντητες τις κραυγές "πόνου" του...

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...