roumeliotis

Carwiz

Ο Θρύλος στο Top3 Euroleague σε άμυνα-ασίστ

casino loutrakiou
redwell

Τρομερά πράγματα από τον Ντέιβιντ Μπλατ στον δικό του Ολυμπιακό και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ καθώς άλλαξε κατά το ήμισυ το ρόστερ χωρίς να αλλοιωθεί η δυναμική των Πειραιωτών την οποία "έχτισαν" με κόπο, ιδρώτα και πολλές "θυσίες" οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αμερικανός τεχνικός κατάφερε να προσδώσει τη δικιά του φιλοσοφία στο ρόστερ και να βλέπουμε κατά διαστήματα απίστευτο μπάσκετ, δίχως να χαθεί το DNA των ερυθρολεύκων που πλέον εκτός από καλή άμυνα είναι σούπερ και επιθετικά. Τα τελευταία χρόνια επί Γιάννη Σφαιρόπουλου βλέπαμε τον Θρύλο να "δαγκώνει" αμυντικά αλλά την ίδια ώρα να... πίνει θάλασσα επιθετικά με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα των σεζόν 2016-2017 και 2017-2018.

Με τον Ντέιβιντ Μπλατ ο Ολυμπιακός και άμυνα παίζει και επίθεση και μας τρελαίνει το μυαλό με το θεαματικό-χορταστικό μπάσκετ που "γεμίζει" και τον πιο απαιτητικό οπαδό των ερυθρολεύκων. Μετά από 14 "στροφές" στην Euroleague, ρίχνοντας μια ματιά στις στατιστικές κατηγορίες διακρίνει κανείς πως οι Πειραιώτες έχουν διατηρήσει σε πολλές κατηγορίες τα στάνταρ των προηγούμενων ετών με εντελώς όμως διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

Ας το κάνουμε πιο... λιανά. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, διαθέτει την τρίτη καλύτερη αμυντική επίδοση στη διοργάνωση, πίσω μόνο από τις Φενερμπαχτσέ και Ρεάλ Μαδρίτης με το τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ. Αναλυτικά οι ομάδες με τις καλύτερες άμυνες στην φετινή Euroleague μέχρι και το πέρας της 14ης ημέρας:

ΘΕΣΗ - ΟΜΑΔΑ - ΠΟΝΤΟΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ - ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

1 Φενερμπαχτσέ 1057 75,5
2 Ρεάλ Μαδρίτης 1075 76,8
3 Ολυμπιακός 1076 76,9
4 Μπαρτσελόνα 1087 77,6
5 Μακάμπι Τελ Αβίβ 1109 79,2
6 Παναθηναϊκός 1118 79,9
7 Μπάγερν Μονάχου 1124 80,3
8 Χίμκι 1127 80,5
9 Μπασκόνια 1133 80,9
10 Ζαλγκίρις Κάουνας 1137 81,2

ΤΡΙΤΟΣ ΣΕ ΑΣΙΣΤ

Δεν είναι όμως μονάδα η αμυντική "σταθερά" των Πειραιωτών που τους κάνει σπέσιαλ τη φετινή σεζόν, είναι ο συνδυασμός της άμυνας με την ορθολογική επίθεση. Αν δεν ήταν 2-3 ματς που πήγαν σε χαμηλό τέμπο και κρίθηκαν σε χαμηλά σκορ όπως με τη Μπαρτσελόνα, την ΤΣΣΚΑ ακόμα και με τη Φενέρ στο ΣΕΦ, οι ερυθρόλευκοι θα ήταν πολύ ψηλότερα από την 8η θέση που βρίσκεται στην κατάταξη με 81 πόντους (σ.σ. μέρα με τη νύχτα σε σχέση με πέρυσι) όμως ακόμα και εκεί, το πώς έρχονται αυτοί οι 81 πόντοι είναι το σημαντικότερο.

Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός είναι σούπερ στο κομμάτι των ασίστ το οποίο δούλεψε πολύ το καλοκαίρι και στα φιλικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και συνεχίζει να το δουλεύει με τον Σπανούλη, τον Γκος αλλά και όλους τους υπόλοιπους (σ.σ. ακόμα και ο Μιλουτίνοφ έχει γίνει σταθερά στο συγκεκριμένο κομμάτι) για να φτάσει ο Θρύλος να είναι 3ος στη σχετική λίστα. Αναλυτικά οι κορυφαίες ομάδες, όσον αφορά τον τομέα των ασίστ στην Euroleague μετά από 14 αγωνιστικές:

ΘΕΣΗ - ΟΜΑΔΑ - ΣΥΝΟΛΟ ΑΣΙΣΤ - ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΣΙΣΤ

1 Ρεάλ Μαδρίτης 290 20,7
2 Εφές 278 19,9
3 Ολυμπιακός 271 19,4
4 Φενερμπαχτσέ 269 19,2
5 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 257 18,4

all about house
beercatalog

leptokariopoulos

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με 2.27 της Ρόμα, Over και Λιντς

Το κουπόνι της Δευτέρας (22/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie Α Ιταλίας διεξάγεται το ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ, ενώ η Ρόμα υποδέχεται τη Μπολόνια. Στην...

Read more

Τέσσερις επιλογές από 1.65 μέχρι 2.55

Το κουπόνι του Κυριακής (21/04) περιέχει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League διεξάγονται τα παιχνίδια: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και Άρης-ΑΕΚ. Στη Serie A Ιταλίας, Σασουόλο...

Read more

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα Βαλβέρδε για Ολυμπιακό-Μεντιλίμπαρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει δόξα και καθολική αναγνώριση όντας προπονητής...

Δεν προπονήθηκαν Γουόκαπ και Παπανικολάου

Πονοκέφαλος... για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του Game-1 των πλέι...

Άξιζε και πήρε νίκη 2-1 με ΠΑΟΚ

Πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ στο ματς της...