roumeliotis

leptokariopoulos

Guilherme Torres Scouting Report (video)

casino loutrakiou
redwell

Γκιλιέρμε Ντος Σάντος Τόρες και επίσημα στον Ολυμπιακό. Μια μεταγραφή που περιορίζει πολύ τις πιθανότητες αποτυχίας καθώς ο Βραζιλιάνος μέσος δεν είναι "στοίχημα" (σ.σ. όσο μπορεί κανείς να το πει αυτό στο ποδόσφαιρο...) αλλά ένας φτασμένος και έτοιμος παίκτης που στο ελλιπέστατο κέντρο των Πειραιωτών θα πάρει τη φανέλα του βασικού "σπίτι" του.

Το θέμα είναι τί θα δώσει και πώς θα αξιοποιηθεί στο χορτάρι από τον Πέδρο Μαρτίνς ο 27χρονος άσος. Πού ακριβώς θα παίζει; Ποιά τετραγωνικά στον αγωνιστικό χώρο έχει "σκάψει" μέχρι τώρα στην καριέρα του; Πάμε να δούμε το προφίλ του αναλυτικά για να έχουμε και μια εικόνα για το τί είδους παίκτης είναι και τι δίνει εντός ασβεστένιων γραμμών.

Στην Βραζιλία και σε Πορτουγκέζα και Κορίνθιανς, έπαιζε ως κεντρικός χαφ. Όχι αμυντικό χαφ, αλλά καθαρό κεντρικό καφ που ανέβαινε μέχρι τα όρια της αντίπαλης περιοχής και σούταρε πολύ συχνά (σ.σ. 4-5 σουτ στο ενενηντάλεπτο τα έκανε σίγουρα όπως έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του προ ενός έτους).

Στην Ιταλία και την Ουντινέζε ο άσος από το Σάντο Αντρέ άρχισε να παίζει και ως αμυντικό χαφ, θέση στην οποία χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον την τελευταία σεζόν στη Λα Κορούνια. Αν τον ρωτήσεις πώς χαρακτηρίζει τον εαυτό του, θα σου πει (σ.σ. μεταφέρουμε πρόσφατες δηλώσεις του):

"Είμαι ένας κεντρικός χαφ, με καλή πάσα, καλά σουτ εκτός περιοχής και πολύ συμμετοχικός στο παιχνίδι. Μου αρέσει και να αμύνομαι και να βοηθάω στο δημιουργικό κομμάτι. Θέλω και ζητάω μπάλες και ζω έντονα το παιχνίδι είτε πρόκειται για τελικό είτε για κάποιο εύκολο ματς κυπέλλου με ομάδα κατώτερης κατηγορίας".

Στην Ουντινέζε τα τελευταία χρόνια και στη "Ντέπορ" πέρυσι έπαιζε αρκετά ως καθαρό αμυντικό χαφ, ως ο παίκτης μπροστά από τα δύο στόπερ που μάρκαρε και ταύτοχρονα γινόταν αποδέκτης της πρώτης μπάλας. Αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Πέδρο Μαρτίνς, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βάσει ρεπορτάζ, για να βγάζει ταχύτατα και με σίγουρες πάσες την ομάδα μπροστά.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για ένα πολυμέσο που έχει δουλέψει και έχει μάθει το positioning και την τακτική είτε παίζει ως αμυντικό χαφ είτε ως κεντρικό χαφ. Σίγουρα δεν είναι ο "σκύλος" που ξέρεις ότι θα "δαγκώσει" τους πάντες στη μεσαία γραμμή, όμως είναι πάρα πολύ καλός στο ανασταλτικό κομμάτι και σαφώς σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ξέρει μπάλα, κάθε "κλέψιμο" μπορεί να οδηγήσει σε αντεπίθεση-φωτιά τον Ολυμπιακό.

Επαναλαμβάνουμε πως ο Πέδρο Μαρτίνς τον προορίζει για καθαρό αμυντικό χαφ με τον Μπίμπρας Νάτχο μπροστά του να συνθέτουν ένα ποιοτικό και μπαλαδόρικο δίδυμο το οποίο αν πιάσει τη γνωστή απόδοση και δεν έχουμε τίποτα... κλακάζ όπως είχαμε για παράδειγμα με Οφόε και Καρσελά και άλλους την περσινή σεζόν, τότε μιλάμε για 100% αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής των Πειραιωτών.

Bem-Vindo Guilherme ao Olympiacos...

all about house
beercatalog

Physioactive

VIDEO

Προβολή Αρχείου Αφιερώματα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο, χάνει και τον τίτλο και οδεύει ολοταχώς για αποτυχημένη σεζόν. Τι θεωρείτε πως πρέπει να γίνει ενόψει της επόμενης;

SPORTBET.GR ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

προγνωστικά στοιχήματος

Με το 1.80 της Γιουβέντους και γκολ

Το κουπόνι της Παρασκευής (19/04) περιέχει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στη Serie A Ιταλίας, η Γιουβέντους δοκιμάζεται στην έδρα της Κάλιαρι. Στη Superligaen Δανίας, η...

Read more

Με 1.70 Σίτι και γκολ στο Μόναχο

Το κουπόνι της Τετάρτης (17/04) περιλαμβάνει τρεις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Ευρώπης. Στις ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Champions League διεξάγονται τα παιχνίδια: Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης...

Read more

Με Combo Νάπολι, 2.12 ΑΕΚ και γκολ

Το κουπόνι της Κυριακής (14/04) περιλαμβάνει τέσσερις επιλογές από την αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην ελληνική Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη. Στη Serie A Ιταλίας, η Νάπολι...

Read more
Διαβάστε επίσης

Μαγική πρόκριση δια χειρός... Τζολάκη

Ο Θρύλος με τρομερή προσπάθεια στο Σουκρού Σαράτσογλου παρά το...

«Θέλουν να φύγω άρα κάτι κάνω καλά»

Δυο κουβέντες του Γιώργου Μπαρτζώκα... ξέσκισαν την προπαγάνδα με την...

Πρόβα... Μπάρτσα και Πετρούσεφ με Προμηθέα

O Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Top6 της...