mybet

mybet

mundial 728x90 v4

Συνεργασία ΙΕΚ ΑΚΜΗ με Caritas Hellas

ferry

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Προσφύγων και Μεταναστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ανέθεσε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ το αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κάριτας Ελλάς (Caritas Hellas). Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εντάσσονται στο Πρόγραμμα «ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ»-Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα» που υλοποιεί η Κάριτας Ελλάς και αφορούν στην υποστήριξη και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κάριτας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα με χρήση διερμηνέων

Η εκπαίδευση υλοποιείται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των Κέντρων διά Βίου Μάθησης του Ομίλου ΑΚΜΗ που επελέγησαν για τον σκοπό αυτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα (tailor made) για την αποκλειστική συμμετοχή των προσφύγων και μεταναστών. Η εκπαίδευση αφορά κυρίως σε τεχνικά επαγγέλματα και ειδικότητες που μπορούν να δώσουν άμεσα τα πρώτα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας όπως Μαγειρική, Αισθητική, Κομμωτική, Σχέδιο Ρούχων (πατρονίστ), Εκπαίδευση στην Εστίαση (barista) κλπ. Όλη η εκπαίδευση πραγματοποιείται με σύγχρονη μετάφραση και διερμηνεία για να γίνει πλήρως αντιληπτή στη μητρική γλώσσα κάθε καταρτιζόμενου. Έτσι, άντρες και γυναίκες πρόσφυγες, όλων των ηλικιών και κάθε εκπαιδευτικού υπόβαθρου έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν τα προσόντα τους ή να αποκτήσουν νέα, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν στο άμεσο μέλλον μία θέση στην αγορά εργασίας.

Ποια είναι η Κάριτας Ελλάς

Η Κάριτας Ελλάς ιδρύθηκε επίσημα το 1980 και εδρεύει στην Αθήνα. Δραστηριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντας με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες της προς κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεύματος, φυλής, φύλου. Είναι φορέας της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα, και παράλληλα αποτελεί μέλος της Κάριτας Ευρώπης και της Διεθνούς Κάριτας, της μεγαλύτερης παγκόσμιας οργάνωσης μετά τον ΟΗΕ.
Στόχος των δράσεών της είναι η παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και οικονομικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Από το 2012 υλοποιεί προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής υποστήριξης ελληνικών οικογενειών και ευπαθών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, η Κάριτας Ελλάς από το 2015 ανταποκρίνεται δυναμικά στην κάλυψη των έκτακτων και ιδιαίτερων αναγκών που έχουν προκύψει από τις συνεχείς και αυξανόμενες ροές προσφύγων στη χώρα μας.

Ο Αντιπρόεδρος της Κάριτας Ελλάς Πανοσιολογιότατος Π. Ιωάννης Πάτσης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της ΑΚΜΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕ, Ανδρέα Ροδόπουλο για την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάριτας σημαίνει αγάπη. Και η αγάπη όπως την κήρυξε ο Ιησούς είναι η ανιδιοτελής προσφορά στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκευμάτος, φυλής, χρώματος. Αυτό το σκοπό πρεσβεύει η Κάριτας και με αυτόν τον στόχο βρεθήκαμε δίπλα στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα της χώρας με αποδεδειγμένα άριστο εκπαιδευτικό έργο, πλούσια φιλανθρωπική δράση και κοινωνική ευθύνη. Είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο έργο υλοποιείται στην Ελλάδα. Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η επιτυχία και η συνέχισή του, είναι έννοιες δεδομένες, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο παρεχομένων εκπαιδευτικών υπηρεσίων αλλά και αγάπης για τον συνάνθρωπο με το οποίο ο Όμιλος ΑΚΜΗ φρόντισε να αγκαλιάσει το όλο εγχείρημα».

Με τη σειρά του ο Αντιπρόεδρος της ΑΚΜΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕ, Ανδρέας Ροδόπουλος αφού ξενάγησε τον Αντιπρόεδρο και επιτροπή της Κάριτας Ελλάς στις εγκαταστάσεις όπου διεξάγονται τα σεμινάρια, τόνισε με την σειρά του: “Eίναι μεγάλη τιμή η ανάθεση αυτή από την Κάριτας Ελλάς και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Η συνεργασία αυτή επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά το υψηλό εκπαιδευτικό έργο που ο Όμιλος ΑΚΜΗ παρέχει με συνέπεια επί σειρά ετών. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι και αυτοί μέλη μίας κοινωνίας από τη στιγμή που επίσημα εντάσσονται σε αυτή, με ίσα δικαιώματα στην υγεία, την εργασία, τη ζωή. Όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι. Και με αυτήν τη φιλοσοφία, πορευόμαστε».

mybet GR Casino

Mr Kteo

Προβολή Αρχείου Advertorial

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΨΗΦΙΣΤΕ

Ο Ολυμπιακός τελείωσε τη χειρότερη σεζόν της τελευταίας 20ετίας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τονίζει ότι οι παίκτες δεν κάνουν ούτε για... χαρτιά υγείας. Πόσους νέους ποδοσφαιριστές θεωρείτε πως πρέπει να αποκτήσει ο Θρύλος για να ξαναγίνει ομαδάρα;

MONEY MAKER

money maker

Δυάδα απόδοσης... 4.00 για δυνατό ταμείο

Γαλλία και Κροατία γράφουν... ιστορία, στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ. Προκύπτει στοιχηματική επιλογή από το ματς, καθώς και άλλη μία από την πρώτη κατηγορία...

Read more

Στον «γαλαξία» του Ζλάταν για ταμείο...

Προθέρμανση για τον τελικό της Κυριακής (15/07) ανάμεσα σε Γαλλία – Κροατία αποτελεί η "μάχη" του Σαββάτου (14/07) για την 3η θέση του Μουντιάλ, μεταξύ Βελγίου και Αγγλίας. Πλήρης αγωνιστική...

Read more

Δυάδα με απόδοση 5.30

Στο αποψινό κουπόνι ξεχωρίζουν οι δύο αναμετρήσεις από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Δανίας. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται με ματς από Ιρλανδία και Β' Βραζιλίας. Διαβάστε τα πάντα για το στοίχημα στο...

Read more
Διαβάστε επίσης

In Blatt we trust...

"Ναι ήρθε ο Μπλατ αλλά πήραμε παίκτες που δεν είναι...

Διδακτική... ήττα 3-2 από Έουπεν για Θρύλο

Δεύτερο φιλικό προετοιμασίας στο Βέλγιο για τον Θρύλο και ήττα...

Μεριά... τσάμπα τον Ιανουάριο

Σε χρονιά λήξης συμβολαίου βαδίζει ο Γιασίν Μεριά και αν...